'Darbeciler çocuklara kurşun yağdırdı'

Düzenleyen:
'Darbeciler çocuklara kurşun yağdırdı'

GÜNDEM Haberleri

‘’Bunlar üniforma giymiş teröristler. Askerlikle hiçbir alakaları yok. Bu vatanın askeri halkına kurşun sıkmaz’’

Çengelköy sakinleri, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz’daki darbe girişimi sırasında kalkışmacı askerlerin yaptıklarını unutamıyor. Yıllardır Çengelköy’de yaşayan Hasan Özkan askerlerin bomba ve kurşun yağdırdığı o kara geceyi anlattı. Özkan, “Darbe girişiminin olduğu gece biz trafikte seyrediyorduk. Bir yüzbaşının karakolu teslim almaya geldiğini gördük. O sırada silah sesini duyan vatandaşlar da karakolun önüne toplandı. Halk, ‘Karakolu teslim etmeyiz’ diye bağırıyordu. Yüzbaşı havaya ateş açarak geri gitti. Biraz sonra daha kalabalık bir şekilde geldiler ve benzincinin yanındaki sokak lambasını kırdılar. Kendileri karanlık alanda biz ise aydınlık alanda kaldık. Çengelköy esnafı, çay bahçesinde oturanlar ve çevredeki insanlar bağırarak tekbir getirdi. Elinde silah olan subay etrafa ateş açtı ve önce mahalle muhtarı ardından gazeteci Mustafa Cambaz vuruldu. Askeri lisenin öbür ucunda bir viraj vardı. Orada askerler bize ateş etti. İki kişiydik arabada hemen geri döndük. Meğer bizim önümüzdeki iki arabanın içindeki çocuklar, taranarak şehit edilmiş. Şehit çocuklardan birisi esnaf arkadaşımızın oğlu. Çengelköy’e gitmeye çalışırken oradan bir çocuk, ‘Abi gitmeyin tarıyorlar’ dedi. Saat 04.00 civarlarında oradan NATO yoluna çıktık. O caddeye de keskin nişancılar yerleştirmişler. Orada bizim arabayı taradılar. Kaputa, motora geldi kurşunlar, araba durdu. Biz bağırdık, ‘Dur atma siviliz’ diye. Bağırmamıza  rağmen ateş etmeye devam etti. Allah korudu. Böyle bir Türk askeri olamaz. Bunlar üniforma giymiş teröristler. Askerlikle hiçbir alakaları yok. Bu vatanın askeri halkına kurşun sıkmaz’’ şeklinde konuştu. 

Küfür, tehdit, ateş yağmuru

Çengelköy sakinlerinden Ergün Aydın, ‘’Kendimizi müdafaa edecek hiçbir şeyimiz yoktu. Tehditler ve silah sesleri yankılanıyordu her yerde. Vatandaşlar buna rağmen direndi. Sözde komutan ağza alınmayacak küfürler ediyordu. Çengelköy, o gece cehennemi yaşadı” diye konuştu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...