Darbe ile ilgili ilginç iddia

Düzenleyen:
Darbe ile ilgili ilginç iddia

GÜNDEM Haberleri

Rus uzman, darbeyi ABD Dışişleri Bakanı Kerry’nin bildiğini, İran Dışişleri Bakanı Zarif de, darbenin arkasında Suudi Arabistan ve Katar’ın olduğunu ileri sürdü.

Rusya Siyasi Araştırmalar Enstitüsü Müdürü Sergey Markov, darbe girişimi ile ilginç iddialarda bulundu. Markov, “ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, ABD’nin Türkiye’deki darbe girişimiyle bağlantısını olmadığını açıklarken bir şey dikkatimi çekti. ABD Dışişleri Bakanı, bunu söylerken eliyle burnuna dokundu. Bir insanın konuşurken eliyle dudak ve burnuna dokunması, onun yalan konuştuğunun bir göstergesi sayılır. Olay ani bir psikolojik durum. Kerry, ABD’nin darbe girişimiyle bağlantılı olduğunu biliyordu. Türkiye’deki olaylara saatler kala, Kerry Moskova’da Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile yaptığı görüşmesine aniden ara verdi. Saatler 18.45’ti. Anlaşılan kendisine Türkiye’de yakın saatlerde önemli olaylar olacağı konusunda bilgi verildi. Amerikan istihbaratının Türkiye’de güçlü faaliyet gösterdiği belli. Onlar mutlaka haberdardı. Erdoğan’a haber vermek yerine, darbecilere yardımcı oldular. Hatta darbe girişiminin kökleri Amerika’ya kadar uzanıyor. Amerikan basını, ‘Erdoğan kaçtı’ diye yalan haberler de uydurdu. Amaç darbecilere yardımcı olmaktı” dedi. Öte yandan, ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Peter Cook ise, “Darbe girişimi yalnızca Türkiye halkı yada başkaları için değil, bizim için de sürpriz oldu” dedi.

İRAN’DAN ‘FANTEZİ’

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ise, Suudi Arabistan ve Katar’ın Türkiye’deki darbe girişiminden yana durduğunu öne sürdü. İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif aralarında Suudi Arabistan ve Katar’ın da olduğu kimi ülkelerin Türkiye’deki darbe girişiminin başarılı olmasını istediklerini söyledi. Fars haber ajansının haberine göre Zarif kapalı bir toplantıda yaptığı konuşmada “Suudi Arabistan ve Katar’ın da aralarında bulunduğu kimi ülkeler Türkiye’deki darbe girişimi gerçekleşirken bundan rahatsızlık duymadılar bunun üzerine düşünülmesi gerekir” dedi. Zarif, Suudilerin Türkiye’ye yaklaşımına bakıldığında Suudi Arabistan’ın darbeye dahil olmasının güçlü bir ihtimal olduğunu da ekledi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...