Danıştay'dan Yırca kararı! İptal edildi...

Danıştay'dan Yırca kararı! İptal edildi...

GÜNDEM Haberleri

Danıştay 6'ncı Dairesi, Yırca' daki termik santral yapılacak alanın acil kamulaştırılması ile ilgili Bakanlar Kurulu kararını iptal etti.

Danıştay 6'ncı Dairesi daha önce yürütmeyi durdurma kararı verdiği Yırca' daki termik santral yapılacak alanın acil kamulaştırılması ile ilgili Bakanlar Kurulu kararını esastan iptal etti.

Karar Yırca Köylüleri sevince boğdu. Köylülerin avukatı Deniz Bayram, "Artık bu kararla ortak oraya termik santral yapılamaz" dedi.

SEVİNDİRİCİ HABER DANIŞTAY'DAN GELDİ

Danıştay 6'ncı dairesi termik santral yapılacak alan için daha önce geçici olarak yürütmeyi durdurma kararı verdiği köylülerin müracaatını görüşüp kararını verdi. Danıştay 6'ncı Dairesi bakanlar kurulunun acele kamulaştırma kararını esastan iptal etti. Akşam saatlerinde kararı öğrenen Yırcalı köylüler büyük mutluluk yaşadı. Köy muhtarı Mustafa Akın, "Hep söylediğimiz karar çıktı" dedi.

Köylülerin avukatı Deniz Bayram İse, "Bu karar bakanlar kurulunun acele kamulaştırma kararını tamamen yok saymaktadır. Bu kararla orada termik santral yapılamaz" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...