Dağın dibinden rüzgar üfürüyor! Görenler şaşkın, sıcaktan bunalanların ilgi odağı oldu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Dağın dibinden rüzgar üfürüyor! Görenler şaşkın, sıcaktan bunalanların ilgi odağı oldu

GÜNDEM Haberleri

Amasya'da bir vatandaş bölgede gezinirken bir mağaranın önünden geçti ve kuvvetli bir rüzgarın estiğini fark etti. Serin hava akımı oluşturan mağara, kısa sürede vatandaşların ilgi odağı oldu.

Şu sıcak havalarda Amasya'da dağın dibinden gelen rüzgar vatandaşların ilgi odağı haline geldi. Çakallar Mahallesi'nde yaşayan doğa gezgini Alpay Eftelioğlu, bölgede gezinirken önünden geçtiği mağaradan soğuk bir hava akımının geldiğini fark etti.

'BAYA BİR SOĞUK ÜFÜRÜYOR'

Bu duruma çok şaşırdığını belirten Eftelioğlu, "Burası Amasya merkeze bağlı Çakallar tepesi. Görmüş olduğunuz gibi dağın dibinden rüzgar üfürüyor. Biz de sıcakta bunalmış gezerken burayı keşfettik. Baya bir soğuk üfürüyor. Şu anda kolum üşüdü yani. Görmüş olduğunuz gibi kuvvetli bir rüzgar üfürüyor. Büyük ihtimal dağın dibinde bir mağara var ve soğuk hava akımı buradan geliyor." dedi.

ARAŞTIRILMASI GEREK

Eftelioğlu, yaşanan hava akımının ve buna sebep olan mağaranın, uzmanlarca araştırılması gerektiğini belirtti. Soğuk hava akımının geldiği mağara, sıcaktan bunalan vatandaşlardan ilgi gördü.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...