Dağ gibi mesaj!

Dağ gibi mesaj!

GÜNDEM Haberleri

Başbakan, kurmayları ve komutanları yanına alıp şehit Astsubay Yalçın Nane'nin görev yaptığı Kilis'teki Dağ Hudut Karakolu'nda incelemede bulundu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu sürpriz sınır ziyaretiyle, Türkiye'nin topyekûn temizlik harekâtı başlattığı IŞİD ve PKK'ya net mesaj verdi. nbsp;
Davutoğlu'nun ilk durağı, Suriye sınırındaki Kilis'in Elbeyli ilçesinde IŞİD militanlarının ateşiyle şehit düşen Astsubay Mehmet Yalçın Nane'nin vurulduğu bölgeydi. Başbakan, Nane'nin görevli olduğu 5. Zırhlı Tugay Komutanlığına bağlı Dağ Hudut Karakolu'nu ziyaret etti. Karakolda incelemelerde bulunup askerlerle sohbet eden Başbakan'a, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, eski İçişleri Bakanı Efkan Âlâ ve bazı milletvekillerinin yanı sıra, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel ile bu ay ortasında görevini devredeceği Kara Kuvvetleri Komutanı Hulusi Akar da eşlik etti. Karakolda hudut tekmiliyle karşılanan, bir askerin verdiği Türk bayrağını öperek teslim alan Başbakan karavanaya da ortak oldu. Askerlerle birlikte öğle yemeği yiyen Davutoğlu, sürpriz yaparak, karşısında oturan askerin annesini aradı. Askerin annesine karakolda oğluyla birlikte kuru fasulye yediğini aktaran Davutoğlu, "Abdülsamet diyor ki 'Annemin kuru fasulyesi daha iyidir, oraya gidip yiyelim" diye konuştu. nbsp;
Başbakan ve Bakanlar daha sonra gözlemevi kulesinde komutanlardan brifing aldı. Davutoğlu, karakoldaki incelemelerinin ardından Gaziantep'e geçerek şehit Astsubay Mehmet Yalçın Nane'nin evini ziyaret etti. Ay yıldızlı bayraklarla donatılan evde, şehit eşi Seher Nane ve yakınlarına başsağlığı dileklerini iletti. Ardından da, PKK'nın uykuda enselerinden vurup şehit ettiği iki polisin görev yeri Şanlıurfa'ya gitti.

KANDİL'DE HADLERİNİ BİLDİRDİK

Ceylanpınar Karakolu'nu ziyaret eden Başbakan, yürüyerek ve vatandaşlarla sohbet ederek gittiği belediye binasından vatandaşlara seslendi, özetle şunları söyledi: "Zannettiler ki iki polis kardeşimizi şehit edecekler ve biz susacağız. Zannettiler ki askerimize, polisimize tuzak kuracaklar ve biz susacağız. Nasıl DAEŞ'in haddini bildirdiysek, bunların da haddini Kandil'de de bildirdik, her yerde de bildiririz. DAEŞ ile bu PKK arasında kardeş kavgası çıkarmak anlamında hiçbir fark yoktur. Şimdi Brüksel'e, AB'ye yardım istemeye gidiyorlar. Oralarda konuşuyorlar. Neden biliyor musunuz? Çünkü Ceylanpınar'ın yüzüne bakmaya onlarda yüz yok. Biz buradayız."
Davutoğlu akşam da kentin kanaat önderleriyle bir araya geldi. nbsp;
Dağ gibi mesaj!
"Asker size, siz askere emanet"
Vatandaşlarla buluşmasında güvenlik güçlerine destek isteyen Başbakan, "Askerimize destek verin. O askerlerimiz size, siz de askerlerimize emanet" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...