DAEŞ karargahı yerle bir edildi: 42 terörist öldürüldü

Düzenleyen:
DAEŞ karargahı yerle bir edildi: 42 terörist öldürüldü

GÜNDEM Haberleri

Özgür Suriye Ordusu tarafından kuşatılan El-Bab’da aralarında üst düzey yöneticilerinin de bulunduğu DAEŞ’li teröristlerin toplantı hâlinde olduğu istihbaratının alınması üzerine Türk savaş uçakları hava harekâtı düzenlendi.

Karargâh binasının yerle bir edilmesi sonrası 18 DAEŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi. Söz konusu harekâtı müteakip DAEŞ’li teröristlerin emir seviyesinde büyük kayıplar verdiği, çok sayıda ölü ve yaralıları olduğu” yönündeki bilgilerin teröristler arasındaki görüşmelere de yansıdığının tespit edildiği kaydedildi. Gün içinde yaşanan çatışma ve hava harekatlarında ise 24 DAEŞ üyesi öldürüldü. Tespit edilen 143 DAEŞ hedefi de yerle bir edildi. Türk askeri, El-Bab’da bulunan sivillerin kasabayı terk etmeleri için de son çağrıyı yaptı. Uçaklardan atılan bildiride “Şehirde kalırsanız gelecek günlerde güvenliğiniz tehlikede olacak. Geçici olarak kırsala veya komşu köylere gidin” denildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...