CV’de bu ayrıntı yok

CV’de bu ayrıntı yok

GÜNDEM Haberleri

Türkiye, Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi’ne geçmesiyle birlikte “Başbakanlık” kurumu tamamen ortadan kalkarken; Meclis’in yeni Başkanı Binali Yıldırım ise son Başbakan olarak tarihe geçti.

Damla Peker ANKARA

TBMM internet sitesindeki 27. Dönem milletvekili listesinde TBMM Başkanı olarak yer alan Binali Yıldırım’ın özgeçmişinde önemli bir ayrıntının unutulması dikkat çekti. Türkiye Cumhuriyeti’nin 95 yıllık tarihinde sadece 27 kişiye nasip olan “Başbakanlık” görevinin yer almadığı özgeçmişte şu ayrıntılar yer aldı: 21 Aralık 1955’te Erzincan Refahiye’de doğdu. İTÜ Gemi İnşa ve Deniz Bilimleri Fakültesini bitirdi. Dünya Denizcilik Üniversitesinde master yaptı. 58, 59 ve 60, 61, 64. Hükûmetlerde Ulaştırma Bakanlığı görevlerini yürüttü. Çok iyi derecede İngilizce, orta derecede Fransızca bilmektedir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...