Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz Gazi Meclis'te konuştu: "Karanlığı vatan sevgisiyle aydınlattık"

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Gazi Meclis'te düzenlenen törende konuştu. Yılmaz 15 Temmuz'da milletin karanlığı vatan sevgisiyle aydınlattığını söyledi.

15 Temmuz 2016'da yaşanan hain darbe girişiminde en önemli anların yaşandığı önemli bir yerde Türkiye Büyük Millet Meclisi oldu. Darbecilerin hedefinde gazi Meclis de vardı. Üç bombanın atıldığı Millet iradesinin tecellisi Meclis’te 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Töreni düzenlendi.

YILMAZ ANITA ÇELENK BIRAKTI

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 15 Temmuz şehitlerinin yakınları ve gazilerle birlikte 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Anıtı’nı ziyaret etti. Dua okuyan Yılmaz daha sonra anıta çelenk bıraktı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz Gazi Meclis'te konuştu:

MİLLETİMİZ CANLARI PAHASINA MEYDANLARA AKIN ETTİ

Daha sonra gazi Meclis'te düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Töreni'ne katılan Yılmaz, burada konuşma gerçekleştirdi. Yılmaz, "Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla canları pahasına meydanlara akın eden milletimiz karanlığı vatan sevgisiyle aydınlatmıştır. 27 gün boyunca demokrasi nöbetlerini sürdürmüşlerdir." dedi.

Yılmaz'ın konuşması şu şekilde:

Öncelikle Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hepinize sevgilerini muhabbetlerini iletmek istiyorum. Hain kalkışmayı durdurmak için hayatını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Demokratik bir ortamda darbeye kalkışanlar milli iradeye karşı olanlardır. Bütün darbeciler tabiatları gereği gayri millidirler. Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla canları pahasına meydanlara akın eden milletimiz karanlığı vatan sevgisiyle aydınlatmıştır. 27 gün boyunca demokrasi nöbetlerini sürdürmüşlerdir. 

Milli yürekler sadece darbeyi durdurmakla kalmamıştı. Dünya demokrasi tarihine geçmesi gereken bu şanlı direniş dünyada gerekli sahiplenmeyi ortaya koyamamıştır.Biz bu dünyada milletin üzerinde güç görmedik diyen Erdoğan'ın onurlu duruşunu bir kez daha hatırlıyoruz. Türkiye Yüzyılı'ndan vazgeçmeyeceğiz diyenler olarak buradayız. Çanakkale, Yenikapı ruhuyla buradayız.

TBMMde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü töreni... Milletimiz karanlığı vatan sevgisiyle aydınlatmıştır
Bir daha yaşanmaması için hain kalkışmayı unutmuyoruz ve unutmayacağız. 15 Temmuz gecesi meclisimizi terk etmeyen vekillere şükranlarımı sunuyorum.

Tüm vatandaşlarımızı TBMM'ye gelerek 15 Temmuz fotoğraf sergisini görmeye özellikle davet ediyorum."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...