Cumhurbaşkanlığı Kabinesi başladı: Gündem EYT, asgari ücret ve fahiş fiyat

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi başladı: Gündem EYT, asgari ücret ve fahiş fiyat

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Beştepe'de toplandı. İki haftalık aranın ardından toplanan Kabine'de ekonomi gündemi yoğun. EYT, asgari ücret ve fahiş fiyat denetimleri masadaki maddeler arasında yer alıyor. Kara harekatı ve başörtüsü düzenlemesinin de ele alınması bekleniyor.

EMRAH ÖZCAN'IN HABERİ

Kabine iki hafta aranın ardından bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Külliye'deki toplantıda, EYT düzenlemesi, asgari ücret, enflasyonla mücadele, fahiş fiyat denetimleri ve Suriye’ye muhtemel kara harekatı ana gündem maddeleri olacak.

EYT’DE YENİ YAŞ ŞARTI

EYT konusunda geçtiğimiz hafta, yeniden bir yaş şartının getirileceği gündeme gelmiş ancak bu tepki çekmişti. Toplantıda konunun detaylı bir şekilde masaya yatırılacağı öğrenildi.

ASGARİ ÜCRET MASAYA YATIRILACAK

Kabinede 2023 yılında verilecek olan asgari ücretin tespitinde gelinen son durum da masaya yatırılacak. Asgari ücreti tespit komisyonunda taraflar Çarşamba günü ikinci kez buluşacak. Toplantı öncesi kabinede geniş bir değerlendirme yapılacak. İşçi ve işverenlerin ortak beklentileri ele alınacak. İşverenlere yeni destek paketlerinin uygulamaya sokulup sokulmayacağı değerlendirilecek. Mevcut durumda asgari ücretli her çalışan için iş verene 100 lira destek uygulanıyor. Destek önümüzdeki yıl devam edecek mi, edecekse miktarı ne olacak sorularına toplantıda cevap aranacak.

FAHİŞ FİYATLARA EK TEDBİRLER DEĞERLENDİRİLECEK

Enflasyonla mücadele ve fahiş fiyatlarda kabinenin sıcak başlıkları arasında. Hayat pahalılığının ve fahiş fiyatların önüne geçilmesi için atılacak adımlar toplantıda ele alınacak. Fahiş fiyat uygulayan zincir marketlerde gelinen son durumlar ile muhtemel ek tedbirler görüşülecek.

KARA HAREKATI MASADA

Kabinenin diğer bir gündem maddesi terörle mücadele. Toplantıda, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Irak ve Suriye’nin kuzeyinde PKK hedeflerine yönelik düzenlenen operasyonlara muhtemel kara operasyonuna ilişkin kabine üyelerine kapsamlı bilgi verecek.

BAŞÖRTÜSÜ DÜZENLEMESİ

Geçtiğimiz hafta Meclis'e sunulan başörtüsü teklifi de Kabine’nin gündemine gelecek. Bu konuların yanı sıra başta Rusya-Ukrayna savaşı olmak üzere dış gelişmeler masaya yatırılacak.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
abuzettin12 Aralık 2022 16:15

çokgüzelde elektrik ve dogal gaza zam yapmasa bari

Sonraki Haber Yükleniyor...