Cumhurbaşkanının uçağında casus avı

- Güncelleme:
Cumhurbaşkanının uçağında casus avı

GÜNDEM Haberleri

Edward Snowden'in, Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales'in uçağında bulunduğu şüphesi üzerine dün, Portekiz ve Fransa hava sahasını kapattı.

ABD'nin küresel çaptaki istihbarat faaliyetleri hakkında ifşaatlarda bulunan ve Moskova'daki havaalanında iltica taleplerinin kabul edilmesini bekleyen eski CIA çalışanı Edward Snowden'in, Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales'in uçağında bulunduğu şüphesi üzerine dün, Portekiz ve Fransa hava sahasını kapattı. Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen Doğalgaz İhraç Eden Ülkeler Forumu'ndan dönen Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales'in uçağı bunun üzerine Avusturya'nın başkenti Viyana'ya indirildi. Morales'in Viyana'daki bekleyişi yaklaşık 13 saat sürdü. Bu bekleyiş sırasında Avusturya Devlet Başkanı Heinz Fischer Bolivyalı meslektaşı ile görüştü. Snowden'ın uçakta olmadığının anlaşılması üzerine uçak havalanabildi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...