AK Parti, EYT ve İmamoğlu konusunda nabız tuttu: Cumhurbaşkanı'na destek artıyor

- Güncelleme:
AK Parti, EYT ve İmamoğlu konusunda nabız tuttu: Cumhurbaşkanı'na destek artıyor

Gündem Haberleri

EYT’nin, AK Parti oylarına üç puanlık bir olumlu yansıması olurken İmamoğlu kararına seçmenin yüzde 55’i olumsuz bakıyor. Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı adaylığına olan desteğin ise arttığı tespit edildi.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) konusunda atılan adım AK Parti’nin oylarına olumlu yansıdı. Ayrıca emekli ve memur maaşlarında yapılan artış ile yeni asgari ücretin de AK Parti’nin oylarını artırdığına dikkat çekildi.  

AK Parti mayıs ayında yapılacak seçimler için hazırlıklarını hızlandırırken, bir yandan da halkın nabzını tutarak, buna göre politika belirlemeye çalışıyor. AK Parti yönetimi tarafından öncelikle EYT’liler konusunda atılan adımın etkisi ölçüldü. AK Parti kaynakları, “EYT’nin AK Parti oylarında üç puanlık bir olumlu yansıması oldu. Özellikle Anadolu’da EYT’nin olumlu etkisi daha fazla görülüyor. Emekli, memur zamları, asgari ücret gibi konularda atılan adımlarla birlikte şu anda AK Parti’nin oy oranı yüzde 41’e çıktı. Önceki ankette bu oran yüzde 38 olarak ölçülmüştü. Vatandaşın en önemli problemi hâlen ekonomi. Bir süredir hükûmet ekonomi konusunda başarısız bulunuyordu. Son araştırmalarda, bu tersine dönmeye başladı. Başarılı bulanların oranı artmaya başladı. Ayrıca saha araştırmalarında alım gücünün arttığına yönelik de tespitler var” değerlendirmesini yaptı.  

ARTIŞ DEVAM EDİYOR 

AK Parti’nin kamuoyu araştırmalarında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı adaylığına olan desteğin de arttığı tespit edildi. Parti kurmayları “Erdoğan’a ‘Asla oy vermem’ diyenler yüzde 47’e gerilemiş durumda. Şu anda Cumhurbaşkanı’nın oy potansiyeli yüzde 53. Ancak burada konjonktüre göre hareket eden yüzde üçlük bir kitle söz konusu. Yüzde 3 Erdoğan’a da gelebilir, başka adaya da gidebilir. Biz seçime kadar yükselme trendinin devam edeceğini öngörüyoruz. Bu yükselişte Altılı Masa’daki dağınık görüntünün de etkisi var” değerlendirmesini yaptı.  

İMAMOĞLU KARARI BEĞENİLMEDİ

AK Parti’nin anketine göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik mahkeme kararına olumsuz bakanların oranı yüzde 55. AK Parti seçmeninin de yüzde 20’si İmamoğlu kararını doğru bulmadığını dile getiriyor. AK Parti kaynakları “Karara genel bir tepki var ama bu oya tahvil etmemiş. Millet İttifakı cephesinin oy oranlarına bir etkisi olmadığını gördük” dedi.  

İYİ PARTİLİLER KILIÇDAROĞLU'NU İSTEMİYOR

AK Parti’nin araştırmalarında İyi Parti seçmenine, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığına bakışı da soruldu. Buna göre, İyi Parti seçmeninin yüzde 70’ten fazlası Kılıçdaroğlu’nun aday olmasını istemiyor. Yine İyi Parti seçmeninin yüzde 69’u HDP’nin kapatılması gerektiğini düşünüyor. YÜCEL KAYAOĞLU'NUN HABERİ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...