Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: İşsizlik oranını %5'in altına düşüreceğiz

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: İşsizlik oranını %5'in altına düşüreceğiz

GÜNDEM Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda 2024-2028 dönemini kapsayan 12. Kalkınma Planı görüşüldü. Komisyonda konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye'nin dört yıllık hedeflerini anlattı. Yılmaz, işsizliği azaltacaklarını ve ülkede gelir adaletini sağlayacaklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda sunum yaptı. Yılmaz, Türkiye'yi, dünyanın 10 büyük ekonomisi ve satın alma gücü paritesine göre ilk beş ülke arasına sokmayı hedeflediklerini söyledi.

İmalat sanayiinin milli gelirdeki payını yüzde 30’un üzerine çıkaracaklarını belirten Cevdet Yılmaz "İnsani Gelişme Endeksinde ilk 20 ülke arasına girmeyi, ailenin güçlendirilmesini, gelir dağılımında adaleti sağlamayı, çalışma çağındaki her bireyin üretkenliğinden faydalanarak işsizlik oranını yüzde 5’in altına düşürmeyi planlıyoruz" dedi.

Yılmaz, en az 5 yerli markayı, dünyanın en değerli 100 markası arasına sokmak için çalışacaklarını dile getirerek "En az beş üniversitemizin de dünyanın ilk 100 üniversitesi arasına girmesini sağlayacağız. Ayrıca İstanbul’u bilim, teknoloji, kültür, sanat, turizm, ticaret ve finansta küresel bir merkez haline getireceğiz. Ülkemizi, turizm gelirlerinde ilk üç ülkeden biri, sağlık turizminde de dünyanın merkezi yapacağız" ifadelerini kullandı.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...