Cumhurbaşkanı: Tarihe haksızlık etmeyin

Cumhurbaşkanı: Tarihe haksızlık etmeyin

GÜNDEM Haberleri

Avrupa Parlamentosu'nu eleştiren Erdoğan, "Türk milletini itham etmeye çalışanlar her şeyden önce tarihe haksızlık ediyor" dedi.

Yıldıray OĞUR - ASTANA
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Soykırım gibi geçmişte kesinlikle olmamış bir şeyi mutlak gerçek gibi Türkiye'ye kabul ettirmeye çalışanlar, beyhude yere uğraşıyorlar. Bu konuda parlamentolarda alınan kararlar bizim için yok hükmündedir" dedi. Erdoğan, Türkiye-Kazakistan İş Forumu'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin, tarihin her döneminde gerek kendi sınırları içerisinde yaşayan vatandaşları için olsun gerekse bölgesindeki tüm toplumlar için daima adalet, güven ve huzur kaynağı bir ülke olduğunu söyledi. Türkiye'yi ve Türk milletini itham etmeye çalışanların her şeyden önce tarihe haksızlık ettiklerinin altını çizen Erdoğan, "Türkiye'nin Ermeni halkıyla herhangi bir sorunu, herhangi bir sıkıntısı yoktur. Aynı dönemde, milletimizin çektiği acılar, inanın bundan çok daha az değildir, daha fazladır. Bununla birlikte bizim Ermenilere karşı dostluk hislerimiz hâlâ canlıdır, hâlâ bakidir. Gelin tarihi, tarihçilere bırakalım. Biz ortak çıkarlarımız, ortak geçmişimiz ışığında kendimize yeni bir gelecek inşa edelim" ifadesini kullandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ülkemizde yaklaşık 40 bini vatandaşımız, 40 bini Ermenistan'dan kaçarak ülkemize gelip yerleşen ve şu anda bizde misafir olarak kalan insanlar var. Ermenistan'a barış elini geçen 23 Nisan'da ben uzattım ama uzattığımız bu el maalesef havada kaldı. Bugün 1915 olaylarını bahane ederek ülkemiz aleyhine karar alan devletlerin, kurumların Ermenilerin hakkını, hukukunu korumak, acılarını paylaşmak gibi bir dertleri kesinlikle yok. Bu tür kararlar Ermeniler istismar edilerek Türkiye düşmanlığının dışa vurumundan ibarettir."
Erdoğan, Türkiye-Kazakistan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi'nde yaptığı konuşmada ise bölgenin refahı ve istikrarı için iş birliğinin artırılmasına dikkat çekerek şunları söyledi: "Bugün bölgemizi saran ateş çemberi karşısında Türkiye ve Kazakistan gibi bölgesinde güvenlik, istikrar ve refahın sembolü olan ülkelerin dayanışma içinde hareket etmesi şarttır. Her zaman ifade ediyoruz, Türkiye'nin dostluğu kara gün dostluğudur. Kazak kardeşlerimizin ihtiyaç duyduğu stratejik alanlarda onların yanında olmaya devam edeceğiz."
Cumhurbaşkanı: Tarihe haksızlık etmeyin

NAZARBAYEV TÖRENLE KARŞILADI
Cumhurbaşkanı Erdoğan, resmî ziyaret için geldiği Kazakistan'da Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev tarafından törenle karşılandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine Hanım ile birlikte Milli Kütüphane'yi gezip eserlerle ilgili bilgi aldı. nbsp;
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...