Cumhurbaşkanı Gül'den referandum açıklaması

Cumhurbaşkanı Gül'den referandum açıklaması

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Gül, Gezi Parkı ile ilgili referandum kararı hakkında açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, referandumla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Bunlarla meselenin nbsp;yürütülüyor olması ve böyle bir tartışmalı bir konunun böyle bir istikamete nbsp;girmiş olması, sevindiricidir. Bütün dünyada da örnek izlenmesi gerekir. Demek ki nbsp;problemlerimizi konuşarak, tartışarak, diyalog ve hukuk çerçevesi içerisinde nbsp;çözebilme olgunluğunu gösteriyoruz demektir bu. O bakımdan memnuniyetle nbsp;karşılıyorum, bu bir kaç gün içindeki bu gelişmeleri" dedi.
l, Artvin Valisi Necmettin Kalkan'ı ziyaret ederek, burada basın nbsp;mensuplarının sorularını yanıtladı.
Bir gazetecinin "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün Gezi Parkı nbsp;temsilcileri ve sanatçılarla görüştü. Buradan bir referanduma gidilebilir kararı nbsp;çıkmıştı ancak Başbakan az önce açıkladı, 'Referandum yok ama plesibite, yani
kamu görüşleri almaya gidebiliriz' dedi. Bunları nasıl yorumluyorsunuz" sorusu nbsp;üzerine Gül, "Dediğiniz bu gelişmeler, mahkemeler, Türkiye'nin demokratik nbsp;standartlarının nasıl çalıştığını, nasıl yüksek olduğunu, Türkiye'nin nasıl bir nbsp;hukuk devleti olduğunu göstermesi açısından da dikkat çekicidir" ifadesini nbsp;kullandı.
Projeyle ilgili itirazları olan ve bunu direnerek gösterenlerle nbsp;hükümetin başı Başbakanın görüşmelerinin güzel bir şey olduğunu vurgulayan Gül, nbsp;şunları söyledi:
"Bunu doğrusu ben dün de söyledim. Diyalog dediğimiz şey böyle olur. nbsp;Herkesin birbirini anlaması, itirazlarını anlaması böyle olur. Neticede muhakkak nbsp;ki bir şekilde nihayete ulaşacaktır. Hiçbir şey askıda kalmayacaktır. Referandum nbsp;demokratik toplumların başvurduğu araçlardan birisidir. O olabilir. Hukuk yolu nbsp;hepimizi bağlayıcı bir yoldur. Hukuk yolu, nihai kararların çıktığı bir yoldur.
Bunlarla meselenin yürütülüyor olması ve böyle bir tartışmalı bir konunun böyle nbsp;bir istikamete girmiş olması, sevindiricidir. Bütün dünyada da örnek izlenmesi nbsp;gerekir. Demek ki problemlerimizi konuşarak, tartışarak, diyalog ve hukuk nbsp;çerçevesi içerisinde çözebilme olgunluğunu gösteriyoruz demektir bu. O bakımdan nbsp;memnuniyetle karşılıyorum, bu bir kaç gün içindeki bu gelişmeleri."
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...