Cumhurbaşkanı Gül, siyah kuşak taktı

/ Kaynak: CHA
Cumhurbaşkanı Gül, siyah kuşak taktı

GÜNDEM Haberleri  / CHA

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, görev süresince Türkiye'deki şehirleri ziyaret etme kapsamında Erzincan'dan sonra Gümüşhane'ye geldi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, hükümet konağında resmî törenle karşıladı. Çok sayıda vatandaşın sevgi gösterisinde bulunduğu karşılanan Gül, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in 1994'teki ziyaretinin ardından Gümüşhane'ye resmî temasta bulunan ilk cumhurbaşkanı oldu. Gül'e burada bir de sürpriz yapıldı. Oğlu Mehmet Emre Gül'ün yıllar önce ders aldığı karate hocaları, mavi kuşak kartını takdim etti. Abdullah Gül'ün milletvekili olduğu dönemde oğlunu gönderdiği karate kursunun hocaları ve talebeleri, birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Cumhurbaşkanı Gül, rica üzerine karate elbisesi giyip "Abdullah Gül" yazılı siyah kuşak taktı. Cumhurbaşkanı Gül, burada yaptığı açıklamada nüfusu az olmasına rağmen Gümüşhane'nin, etkinliğinin belirgin bir şehir olduğunu söyledi. Yer altı zenginlikleriyle Türkiye'ye büyük katkısı olduğunu vurgulayarak, "Bugün Cumhurbaşkanı olarak Gümüşhane'yi ziyaret etmek ve vatandaşlarla buluşmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Gümüş bir şehrimiz Gümüşhane. Âlimler, fazıllar, değerli siyasetçiler yetiştirmiş bir şehir." dedi. Vali Mayda da Gümüşhane'nin, Türkiye'nin altın üretiminin yüzde 20'sini karşıladığını ifade ederek, şehirde hoşgörü ve huzur ortamı olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Güneydoğu'da terör örgütü PKK yaptığı eyleminin çözüm sürecine etkisinin sorulması üzerine ise şunları kaydetti: "Maalesef bu tür olaylar oluyor ama bunlar kendi haline bırakılmıyor. Bunlarla ilgili gerekli çalışmalar yapılıyor. Neticede bu tip kaçırma veya tehdit gibi olaylar olduğunda hepsi kurtarılıyor. Kanun çiğneyici hareketler olduğunda onlarla ilgili takibatlar da yapılıyor."

GÜNDEM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...