Cumhurbaşkanı Gül: Aday değilim

Cumhurbaşkanı Gül: Aday değilim

GÜNDEM Haberleri

"Aday olmayacağımı 30 Mart mahallî seçimlerinden önce Tayyip Bey'e söylemiştim. Başbakanlık teklifi gelirse ne olur, bu gibi konuları daha sonra konuşuruz"

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, aylardır merak edilen soruya cevap verdi ve Köşk'e yeniden aday olmayacağını açıkladı. Veliefendi Hipodromu'nda "88. Gazi Koşusu"nu izlemek üzere gelen Cumhurbaşkanı Gül, bir gazetecinin, "Bugün kritik bir görüşme var. Başbakan Erdoğan ile görüşeceksiniz. Süreç ne olacak? Cumhurbaşkanlığına devam mı edecek Abdullah Gül, yoksa Başbakanlık için mi adınız geçiyor?" sorusu üzerine şunları kaydetti: "Ben aday olmayacağım. Bunu aslında 30 Mart mahallî seçimlerinden önce de biz kendi aramızda konuşmuştuk Tayyip Bey'le, kendisine de söylemiştim. Dolayısıyla aday olmayacağım. 28 Ağustos'ta inşallah görev sürem bitecek benim." Gül, Başbakanlık için durumun ne olacağının sorulması üzerine ise "Onlar sonra kendi aramızda konuşacağımız konular" dedi. Başka bir gazetecinin "Sayın Başbakan'ın Cumhurbaşkanlığı..." demesi üzerine ise Gül, "Ben şimdi bu kadar söylemiş olayım. Onlar artık önümüzde göreceğiz, işte duyulacak" ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Gül, "Bu akşamki görüşmeden gelişme bekleyebilir miyiz?" yönündeki soru üzerine de "Konuşacağız tabii, istişare edeceğiz" dedi. Gül, "Bugün size Başbakanlık için teklif gelirse, Başbakan Erdoğan tarafından" şeklindeki soruya karşılık da "Bunlar sonra konuşacağımız konular" değerlendirmesinde bulundu. Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan, daha sonra Tarabya Köşkü'nde yaklaşık 45 dakika süren bir görüşme yaptı. Görüşmenin ardından herhangi bir açıklama yapılmadı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...