Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Rusya-Ukrayna açıklaması: NATO kararlı bir adım atmalı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Rusya-Ukrayna açıklaması: NATO kararlı bir adım atmalı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Rusya'nın Ukrayna'yı işgaliyle ilgili bugün yapılacak NATO liderler zirvesiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, "Kınama cümbüşüne dönmemeli, gereken yapılmalı. AB ve batıcı bütün zihniyetler ciddi ve kararlı bir duruş sergilemedi. Herkes bol bol nasihat çekiyor. Böyle bir yere varmak mümkün değil. Atılan bir adım yok. NATO'nun kararlı adımlar atması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazı çıkışında gazeteceilerin sorularını cevapladı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

NATO, kararlı bir adım atmalı. NATO'nun tavrı konusunda belirlediğimiz tavrımız konusunu onlara ilettik. Bugünkü toplantıda tüm liderlerin duruşunu görerek, biz de kendi duruşumuzu onlara açıklayacağız. 

UKRAYNA'DAKİ TÜRKLERİN TAHLİYESİ

Havadan tahliye olmadığı için karadan güvenli bölgelerden gerekli olan her şeyi yapacağız. Başkonsolosluklarımıza giderek başvurmaları gerekiyor.

BATI'YA TEPKİ

Parti sözcümüzün yapmış olduğu açıklama çok açık ve net. Şuanda Avrupa Birliği ve batıcı zihniyetler ciddi kararlı bir duruş sergilemediler. Hepsi bol bol nasihat çekiyorlar, bununla bir yere varmak kolay değil. Atılan herhangi bir adım yok. Bugünkü NATO zirvesini, ne tür adımlar atılacak bunları konuşacağız. Bol bol nasihat çekmek, kınamak olmaz. Bu işi bir Hacivat-Karagöz cümbüşüne çevirmek olmaz. 

Zelensky'nin de ifadesiyle herhangi bir destek vermek yerine nasihat ediyorlar. Bu ne dostluğa ne dayanışmaya sığmaz.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...