Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Putin'e taziye mesajı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Putin'e taziye mesajı

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile gerçekleştirdiği görüşmede Putin'e SSCB'nin son Devlet Başkanı Mihail Gorbaçov'un vefatı dolayısıyla taziyelerini iletti. İki liderin görüşmesinde Zaporijya Nükleer Santrali ve Akkuyu Nükleer Santrali konuları da konuşuldu.

Geçtiğimiz günlerde Sovyetler Birliği'nin son lideri  olan Mihail Gorbaçov, 91 yaşında hayatını kaybetti. Son zamanlarında da SSCB'nin dağılmasının dünyayı kötü bir yere sürüklediğini vurgulayan Gorbaçov, "Sovyetler Birliği devam etseydi dünya nasıl olurdu? Tarih şart kipini tanımaz. Ama benim görüşüme göre, dünya çok daha güzel olurdu. Daha istikrarlı, güvenli ve adil olurdu." ifadelerini kullanmıştı. 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Türkiye-Rusya ilişkilerinin yanı sıra tahıl ihracı ve Zaporijya Nükleer Santraline dair gelişmeler başta olmak üzere bölgesel konular ele alındı. 

PUTİN'E TAZİYE MESAJI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, eski Sovyetler Birliği’nin son devlet başkanı Mihail Gorbaçov’un vefatı dolayısıyla taziyelerini iletti.

NÜKLEER SANTRALLER 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tahıl anlaşmasında olduğu gibi, Zaporijya Nükleer Santrali konusunda da Türkiye olarak kolaylaştırıcı rol oynayabileceklerini ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin, Akkuyu Nükleer Santralinin planlandığı şekilde ilerlemesi noktasında kararlılıklarını yineledi.

İki lider, tüm bu konuları, gündemlerindeki diğer hususlarla birlikte, 15-16 Eylül’de Şanhay İşbirliği Teşkilatı Zirvesi vesilesiyle biraraya gelecekleri Semerkant’taki görüşmede ayrıntılarıyla ele alma konusunda mutabık kaldı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...