Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Filistin mesajı: Desteğimizi sürdüreceğiz

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Külliye'deki görüşmenin ardından ortak basın açıklaması düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarında Filistin'e desteğin devam edeceğini belirterek, "Bölgedeki kalıcı barış iki devletli bir çözümdedir." dedi. Filistin lideri Abbas ise BM kararlarına dikkat çekerek İsrail'in kurallara uymadığını altını çizdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ı Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde resmi törenle karşıladı.

Daha sonra iki lider başbaşa görüşmeye geçti. Görüşmenin ardından Erdoğan ve Abbas ortak basın toplantısı düzenledi.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

İlişkilerimizin daha da geliştirilmesine yönelik atılabilecek adımları, ikili görüşmemizde, heyetler arası görüşmelerde değerlendirme imkanımız oldu. Filistin halkının mevcut koşularının iyileştirilmesine desteğimizi teyit ettik. Filistin meselesinin uzun süredir uluslararası toplumda hak ettiği ilgiyi toplayamadığı, toplamadığı bir vakadır.

"BARIŞIN TEK YOLU İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜM"

BM başta olmak üzere uluslararası camianın Filistin'e angaje olması mühimdir. Türkiye halkı olarak Filistin davasına desteğimizi en güçlü şekilde sürdürüyoruz. Filistin'deki gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Can kaybı, yıkım, yasa dışı yerleşimlerin genişletilmesinden, yerleşimci şiddetinden derin endişe duyuyoruz.

Bölgede adil ve kalıcı barışın tek yolu iki devletli çözüm vizyonunu savunmaktan geçmektedir. Mescid-i Aksa başta olmak üzere kutsal mekanların tarihi statükosunun değiştirilmesini kabul etmemiz mümkün değildir. Filistinli kardeşlerimizin birliği ve uzlaşısı bu süreçteki temel unsurlardan biridir. Her türlü desteğe açık olduğumu değerli kardeşimle paylaştım.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Filistin mesajı: Desteğimizi sürdüreceğiz

"BAĞIMSIZ FİLİSTİN DEVLETİNİN KURULMASI TÜM BÖLGEMİZİN BARIŞ VE İSTİKRARI İÇİN ŞART"

BM Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı'na katkılarımız devam edecek. Görüşmelerimizde ikili münasebetlerin yanı sıra bölgesel gelişmelerle ilgili görüş alışverişinde bulunduk. Filistin davasını en güçlü savunmaya her türlü gayreti tüm gücümüzle desteklemeye devam edeceğiz. BM parametreleri temelinde 1967 sınırlarında başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız bir Filistin devleti kurulmasının bölgemizin barış ve istikrarı için şart olduğunu ifade etmek istiyorum.

Buradan tüm Filistin halkına, Ramallah'ta meydana adımın verilmiş olmasından duyduğum memnuniyeti de özellikle ifade etmek istiyorum. Hayırlara vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum. Şükran.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Filistin mesajı: Desteğimizi sürdüreceğizCumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız Filistin kurulmalı' sözleri Mahmud Abbas'ı mest etti

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın açıklamaları:

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın açıklamaları:

Bismillahirrahmanirrahim. Çok değerli kardeşim Başkan Recep Tayyip Erdoğan. Burada sizinle bir arada olmuş olmaktan duyduğum memnuniyeti ifade ederken davetinize teşekkür ederim. Ülkelerimiz ve halklarımız arasında ilişkileri güçlendiren bu tür birlikteliği önemsemekteyiz. Türkiye'nin Filistin halkına vermiş olduğu destek, halkın özgürlüğünü ve bağımsızlığını kazanması yönündeki desteklerini önemsiyoruz. Türkiye'nin de her daim gelişim ve katılım kaydetmesini arzu etmekteyim. Son dönemde gerçekleşen seçimlerde başarınızdan dolayı sizleri kutlarım. Körfez ülkesine yapmış olduğunuz başarılı ziyaret aynı zamanda Türkiye'nin bölgesel ve uluslararası arenadaki gücünü ortaya koymaktadır. Yüksek kaliteli teknolojik aracınızı üretmiş olmanızı da tebrik ediyorum.

"İSRAİL BÖLGEDE SÖMÜRÜYE DAYALI BİR YOL İZLİYOR"

İlişkilerimiz her daim gelişme kaydetmektedir. İki ülke arasındaki bakanlar düzeyindeki toplantıların devam etmesi, Filistin Yatırım Fonu ve Türkiye'deki girişimcilerden mutlu olduğumuzu ifade etmek isterim. İsrail hükümeti aşırı sağcı ve radikal tutumuyla barışçıl çalışmaları baltalamaktadır. Irkçı ve sömürgeye dayalı yaklaşımıyla sürece zarar verdiği gibi şimdiye kadar vermiş olduğu sözleri de yerine getirmemiştir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Filistin mesajı: Desteğimizi sürdüreceğiz

BM tarafından alınan 1000 karardan hiçbiri uygulanmadı.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...