Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dünyaya "KKTC'yi tanıyın" çağrısı

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile Lefkoşa’da katıldığı 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı Resmi Töreni'nde konuştu. Uluslararası topluma çağrıda bulunan Erdoğan, "Gelin Ada'daki gerçeklere daha fazla sırtınızı dönmeyin. KKTC'yi bir an evvel tanıyın." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC'de 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan konuşmasında dünyaya KKTC'yi tanıma çağrısı yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamadan öne çıkan başlıklar şöyle:

Aziz şehitlerimizi burada rahmetle yad ediyorum. Kıbrıs Türklerine zulmettiler. Kardeşlerimiz, ailelerinden, yurtlarından zorla koparıldı.

Bu topraklarda korkunç katliamlara tanıklık ettik.

Her türlü zulüm işlendi, ama Türk milleti zalimlere asla boyun eğmedi. Kıbrıs Türkünün özgür yaşama iradesini kıramadılar.

Türk ordusu yazdığı destanla Ada'ya huzur getirdi.

ADİL VE YAŞANABİLİR BİR ÇÖZÜM ARZU EDİYORUZ

20 Temmuz, Kıbrıs halkının egemenlik haklarının ve eşit statüsünün korunmasının sembolüdür.

Tarih açıkça göstermiştir ki Rumaların Kıbrıs Türküne tahammülü yoktur. Türkiye ve Kıbrıs Türkleri hiçbir zaman müzakereden kaçmamamıştır.

Zulmü bilmemize rağmen kin gütmedik, intikam peşinde koşmadık. Bütün çabamız Ada'ya 1974'te getirdiğimiz barışın kalıcı olmasını temin etmektir.

Adil ve yaşanabilir bir çözüm arzu ediyoruz.

ADA'DAKİ GERÇEKLERE DAHA FAZLA SIRTINIZI DÖNMEYİN

Ada'daki gerçekler apaçık ortadayken federal bir çözümün mümkün olmadığını artık herkesin anlaması gerekiyor.

Kıbrıs Türklerinin egemen eşitliği ve eşit uluslararası statüsü tescil edilmedikçe yeni bir müzakere sürecine girişilmesi söz konusu değildir.

Şartlar ne olursa olsun, Kıbrıs Türklerinin eşit egemenliğinin ve eşit uluslararası statüsünün teyit edilmesine yönelik gayretlerimizden geri durmayacağız.

Anavatan Türkiye, Kıbrıs Türk’ünün varlığının, egemenliğinin ve varlığının her zaman garantörü olacaktır.

KKTC'Yİ BİR AN EVVEL TANIYIN

Gelin Ada'daki gerçeklere daha fazla sırtınızı dönmeyin. KKTC'yi bir an evvel tanıyın.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...