Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan nargile için yeni düzenleme sinyali: Bazı hazırlıklar yapıyoruz

Düzenleyen:
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan nargile için yeni düzenleme sinyali: Bazı hazırlıklar yapıyoruz

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, nargile ve elektronik sigara ile ilgili yeni bir düzenlemenin sinyalini vererek, "Elektronik sigara denilen diğerinden farklı değil. Acımasızca zarar vermeye devam ediyor. Bunlara fırsat vermeyeceğiz. Elimizden geleni yapacağız. Nargile sigaradan daha az zararlı değil, tam aksine çok fazla zararı var. Bu zarardan milletimizi kurtarmak için bazı hazırlıklar yapıyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Dünya Tütünsüz Günü Gençlik Buluşması'nda önemli açıklamalarda bulundu. Tütünle mücadelenin önemine dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Mücadelemizi tüm tütün ürünlerini, hatta bağımlılığa yol açan her türlü maddeyi kapsayacak şekilde genişleterek sürdürüyoruz" dedi.

Erdoğan, "31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü'nün toplumumuzun her kesiminde bu ölümcül tehlikeye karşı farkındalık oluşturmasını diliyorum. Tütün salgını önlenebilir hastalık ve ölüm sebepleri ile ilk sırada yer alması sebebiyle en büyük küresel sağlık tehdididir. Ülkemizde her yıl 100 bin insanın bu hastalıklardan öldüğü gerçeğine rağmen bu salgınla mücadelede arzu ettiğimiz yerde değiliz" açıklamasında bulundu.

ERDOĞAN'DAN NARGİLE MESAJI

"Elektronik sigara denilen diğerinden farklı değil" diyen Erdoğan, "Acımasızca zarar vermeye devam ediyor. Bunlara fırsat vermeyeceğiz. Elimizden geleni yapacağız. Nargile sigaradan daha az zararlı değil, tam aksine çok fazla zararı var. Bu zarardan milletimizi kurtarmak için bazı hazırlıklar yapıyoruz" dedi.

"ANNEME 'SİGARAYI BIRAK' DEMİŞTİNİZ"

Erdoğan'a, 2008 yılında Yeşilay'ın 'Sigaranı da Beni de Yakma' kampanyasında kullanılan kamu spotunda oynayan çocuk oyuncuyu tanıyıp tanımadığı soruldu. Cumhurbaşkan Erdoğan, kamu spotunda oynayan oyuncunun o zamanlar 4 yaşında olan Berat Efe Parlar olduğunu söyledi.

Daha sonra mikrofonu alan Berat Efe Parlar, sigarayla ilgili çarpıcı bir açıklama yaptı. Parlar, "Annem sizinle tanışmıştı. 'Sigara içiyor musun' diye sormuştunuz, 'maalesef içiyorum' demişti. Siz de 'hemen bırakman gerekiyor' demiştiniz. Annem şu an kanser hastası. 8 yıldır tedavi görüyor. Doktor haberi verince önce sigarayı sordu. Annem o günden sonra sigarayı bıraktı" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan nargile için yeni düzenleme sinyali: Bazı hazırlıklar yapıyoruz

"GÜZEL İŞLER YAPMIŞIZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu hatırayı dinledikten sonra "Biz insanımızı çok seviyoruz. Onun için de sigara içiyorsa diyoruz ki, 'Seni sevdiğimiz için gel sigarayı bırak.' Eğer elinde sigara varsa paketi almaya yelteniyorum. Vatandaşımı sevdiğim için yapmam gereken, ona zarar veren şeyi ondan alıp kurtarmak. Burada ufak sigara müzesini neredeyse kurduk. Tabloya baktığım zaman, güzel işler yapmışız" ifadelerini kullandı.

ARDA GÜLER'DEN 'STAD YASAĞI UYGULANSIN' TALEBİ

Stadyumda sigara içmenin yasak olduğunu hatırlatan Fenerbahçe'nin genç oyuncusu Arda Güler, bu yasağın uygulanmasını istediğini söyledi. Maç izlemeye gelen taraftarların sigara ve alkol tükettiğini hatırlatan Erdoğan, şu açıklamayı yaptı: "Bunların, sporcuları seyretmeye gelen vatandaşlarımın hepsine zararlı oluyor. Orada kötü tezahürata da neden oluyor..."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arda Güler'le diyaloğunu sürdürerek, "Arda 17 yaşında, Türkiye'nin önemli şöhretlerinden bir tanesi. Öğrendiğim kadarı ile Milli Takım'a da çağrıldın galiba" dedi. Genç futbolcunun "Sakatlığım var Cumhurbaşkanım" şeklinde cevap vermesi üzerine Erdoğan, "Yapma ya, nereden? dedi.

Arda Güler, "Kalça Cumhurbaşkanım. En yakın zamanda inşallah iyileşeceğim" şeklinde cevap verdi. Bunun üzerine Erdoğan, "Eyvah... İnşallah en yakın zamanda temennim sakatlığı atlatır sahalara dönersin" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan nargile için yeni düzenleme sinyali: Bazı hazırlıklar yapıyoruz

"ELON MUSK'TAN İSTEYECEĞİM"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Elon Musk'la ilk görüşmemde diyeceğim ki 'bu sigara tüketimine karşı mücadeleye de harca'. Sigara karşıtı reklamlara biraz para harcamasını isteyeceğim. Buna da harcarlarsa bu işi çok daha çabuk başarırız. Dijitalle propaganda işimizi zor sokuyor" ifadelerini kullandı.

"BAĞIMLILIK BENİ CİDDİ MANADA RAHATSIZ EDİYOR"

Erdoğan, sigarada vergi artışına ilişkin ise şu değerlendirmeyi yaptı: "Vergiyi devamlı artırıyoruz, bundan da çok rahatsızlar. Hem suluda hem de sigarada arttırıyoruz. Hayret, aç sefil geziyor ama onu almaktan geri durmuyor, yeter ki alayım diyor. Bana doktor kardeşlerimiz kızacak, ne yazık ki onların da gerek sigara gerek alkol bağımlılığı beni ciddi manada rahatsız ediyor. Doktor dediğimizde doktorların birinci derecede sigara içmemesi lazım, alkol almaması lazım. Onlar örnek olacak, onların örnek olması ile başarıya gideceğiz. Hele hele bunun ilmini yapanlar bizi ciddi manada üzüyor, doktorlarımızdan çok ciddi seferberlik bekliyoruz, onlar adım atmalı. O adım ile beraber seferberliği yaygınlaştırmamız lazım. Kanser hastalarının sayısı azalsın istiyoruz.

Tütün bir tarafa, nargilesi bir tarafa, elektrikli sigara bir tarafa... Bir de bakıyorsunuz 2-3 yaşındaki çocuklarda elinde telefon. Bu telefonu bırakmıyor, annesi almaya çalışırsa annesinin üzerine gidiyor. Bunun mücadelesini televizyonda zaman zaman veren anneleri görüyoruz. Neredeyse annesine elindeki telefonu atacak derecede ileriye giden çocuklar var. Bu bağımlılık da mücadele edeceğimiz alan haline geldi. Bakıyorsunuz 3-4 yaşındaki çocuklar bu işin yaşam mücadelesini veriyor, elinden bırakmıyor, kendini yerden yere vuruyor. Bu ortak mücadeleyi halkımız evlerinde vermek sureti ile çocuklarımızı bu bağımlılıkla kurtarma başarısını gösterirler."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...