Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Nahçıvan'a anlam yüklü ziyaret

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Nahçıvan'a anlam yüklü ziyaret

Gündem Haberleri  / HABER MERKEZİ

İkinci Karabağ Savaşının başlangıç gününe denk getirilen ziyarette Cumhurbaşkanı doğalgaz boru hattını açıp Azerbaycan’ın yanında en güçlü Zengezur mesajını verecek.

YILMAZ BİLGEN'İN HABERİ - Birleşmiş Milletler kürsüsünde “Karabağ Azerbaycan toprağıdır” mesajını veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gardaş’a yeni bir jest yapacak. Erdoğan, bugün Nahçıvan’a özel bir ziyaret gerçekleştirecek. Zaferle neticelenen İkinci Karabağ Savaşının başlangıç gününe denk gelen ziyaret, tarihi ve mekânıyla büyük anlam taşıyor.

Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu Üyesi ve Türkiye Azerbaycan Dostluk İşbirliği Vakfı Başkanı Prof. Dr. Aygün Attar, Erdoğan’ın Nahçıvan ziyaretinin tüm dünyaya bugüne kadar verilmiş en güçlü Zengezur mesajı olacağını söyledi. Attar “Burada Türk ve Azerbaycan Enerji Bakanlarının da katılımıyla Iğdır Kars Doğalgaz Boru Hattı açılışı gerçekleştirecek. Bu gezi, tüm boyutları ile ve en ince ayrıntısına kadar hesap edilmiş, iki kardeş devletin kararlılık beyanıdır” diye konuştu.

ZENGEZUR'UN TÜRK'ÜN KAPISI

Karabağ kökenli olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Attar, Zengezur’un Türk’ün kapısı ve bizi yeniden birbirimize bağlayacak köprü olduğunu belirterek şunları söyledi: Cumhurbaşkanı’mız Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev’i de buluşturan Nahçıvan  zirvesi özellikle 44 günlük Karabağ zaferinin başlangıç günlerine denk getirildi. Özü itibarıyla Zengezur, Nahçıvan’ın bir parçası. İki kardeş devlet başkanı yeni iş birliği anlaşması imzalayacak. Çünkü Zengezur bizi yeniden buluşturan hattın ana merkezi olmakla birlikte büyük bir ticaret ve enerji koridoru olma niteliğine de sahip. Hem kardeş Türk topluluklarının ulaşımını ve iletişimini sağlayacak hem de Çin’den Anadolu ve Avrupa’ya uzanan trilyon dolarlık ticaret koridorunun da bağlantı noktası olacak.

TÜRK'ÜN İRFANINI GÖSTERDİK

Karabağ’da dünyaya örnek bir terörle mücadele harekâtı yürütüldüğünü ifade eden Attar “Bölgede temizlik sürüyor. Kısa süre sonra sona erecek. Ermeni işgalcilerin 30 yılda kurduğu tüm terör mevzilerini birkaç saatte yerle bir ettik. Onlara teslim olmaktan başka yol bırakmadık. Karda kışta yalın ayak yara, bere içerisinde aç, susuz çıkarıldığımız başta Hocalı olmak üzere tüm vatan topraklarına yeniden başı dik muzaffer millet olarak geri dönüyoruz. Binlerce çete mensubunu köşeye sıkıştırıp çaresiz bırakırken tek bir sivilin burnu dahi kanamadı. Ermeni komitacıların yalan propagandasına inat Azerbaycan hükûmeti tüm dünyaya operasyon alanını açarak her şeyi yerinde görme fırsatı verdi. Buna binaen İran, Çin, Belarus, Kazakistan ve Rus diplomatlar bölgeye gelip sahada olan bitenlere canlı şahitlik etti. Türk’ün irfanını ve savaşta da barışta da gösterdiği hassasiyeti gördüler. Üstüne üstlük Ermenilerin Türklere ait evi tarla, okul, mezarlık ve ormanları nasıl yakarak bölgeden çıktıklarına tanıklık ediyorlar. Bundan sonraki temel motivasyon Zengezur’un açılması ve işler hâle getirilmesidir” diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU'NA CEVAP

Cumhurbaşkanı seçiminden önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, skandala imza atarak Azerbaycansız Türk dünyası ve ulaşım koridoru haritası yayımlamıştı. Attar’a göre, Nahçıvan zirvesi Kılıçdaroğlu’na bir cevap niteliği taşıyor. Prof. Dr. Aygün Attar şöyle dedi: Kılıçdaroğlu, savaş sürerken cephede verilen mücadeleyi, Azerbaycan ordusunun paralı militanları savaştırdığı iftirası ile lekelemeye çalıştı. Şimdi de Karabağ’ın Ermenilerden tamamen temizlenmesini görmezden geldi. Tüm dünyadan 30 yıllık işgali sonlandıran operasyona tebrik mesajları yağarken ana muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun suskunluğu ‘Azerbaycan’ın üzüntüsü üzüntümüz, sevinci ise sevincimizdir’ diyen Atatürk’ü istismardır, iki devlet tek millet olan milyonların duygularına saygısızlıktır. Yazıklar olsun. Karabağ konusundaki ölü tavrının temelinde partisindeki terör taraftarlarını kızdırmamak yatıyor. Bunun hesabını da daha önceki dönemler olduğu gibi hesabını Türk milleti sandıkta soracaktır.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...