Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Küba'ya cami sözü

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Küba'ya cami sözü

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'daki toplantıda Latin Amerika'ın dini liderlerine seslendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, I. Latin Amerika Ülkeleri Müslüman Dini Liderler Zirvesi Kapanış Toplantısı'nda değerlendirmelerde bulundu. İşte o konuşmadan satır başları;

"İSLAM EN BÜYÜK HEDİYEDİR"
Zirveye katılan, katkı veren her kardeşimize teşekkür ediyorum. Bu zirvenin sadece Türkiye için sadece Latin Amerika ülkeleri için değiş tüm insanlık için tüm Müslümanlar için hayırlara vesile olmasını niyaz ediyorum.İslam insanın kendi iradesiyle inanmasıyla birlikte Allah'ın kişiye bağışladığı en büyük hediye yani hidayettir. Eğer gözlerine perde inmişse siz ne kadar anlatırsanız anlatın onlar inanmayacaktır. Yine de bizim görevimiz son nefese kadar insanları hakka davet etmektir.İstanbul bu vazifeyi hakkıyla yerine getirmiş bir şehirdir. İstanbul'un başkenti olduğu Osmanlı Devleti bir çok ülkeye ulaşmış ve insanları hakka davet etmiştir.
İSLAM ABD'YE KOLOMB'DAN ÖNCE VARDI
19 ve 20. YY'da Osmanlı Devleti yıkılırken bir çok insan Latin Amerika'ya göç ettiler. Pasaportlarından dolayı El Türko olarak anıldılar. Burada zikretmek isterim yaklaşık 100 yıl önce Türkiye'nin kurtuluş savaşı sırasında Latin Amerika'daki Müslümanlar aralarında yardım toplayıp Kızılay yardımı ile göndermişlerdir. Kolomb'un anılarında dağın tepesinde bir caminin varlığından bahsedilmektedir. Ben Küba'lı kardeşlerimle konuşurum o dağın tepesine bir cami bugün de yakışır, yeter ki izin versinler. Yani Kolomb kıtayı keşfetmeden İslam orada vardı.
"HİÇBİR ÜLKENİN TOPRAĞINDA GÖZÜMÜZ YOK"
İnşallah dayanışma içinde yardımlaşarak, paylaşarak her yerde barışın dinini yani İslam'ı yaşamaya ve yaşatmaya devam edeceğiz. Bugün omuzlarımızda taşıdığımı mesuliyetin farkındayız. Türkiye asırlar boyunca İslam'ı şan ve şerefle anlattı.Kutsal mekanların asırlar boyunca hizmetkarlığını yaptılar. 1. Dünya savaşında Osmanlı Devleti çok güçlü ülkeler karşısında savaştı. Ayakta kalmanın, güçlü olmanın yani var olmanın mücadelesini verdik. İçeriden ve dışarıdan gelen tehditlerle savaştık ve bir çoğunu bertaraf ettik. Güçlü, kararlı bir ülke olarak tarih sayfasındaki yerini yeniden almaya başladı.Dünyanın her karışında savunmuş olduğumuz barış, dostluk ve kardeşlik mesajlarımızla biz de varız nbsp;diyoruz. Türkiye hiç bir ülke için tehdit oluşturmaz, hiç bir ülkenin topraklarında gözümüz yoktur. nbsp;
"İSLAM'I KULLANANLAR VAR"
Latin Amerika'nın Müslümanlarının talep ve ihtiyaçlarını karşılamak için elimizden geleni yapacağız.Diyanet işleri başkanlığı Türkiye'nin siyasi tezlerini anlatmak için değil, İslamı anlatmak için hizmetinizde olacak. Biliyoruz ki, belli grupların çıkarı için İslam'ı kulananlar da var.Latin Amerika Müslümanlarının hiç tereddüt etmeden Diyanet İşleri Başkanlığı ile irtibartta olup taleplerini dile getirmeleri en büyük arzumuzdur. nbsp;
"ELEŞTİRİ VE ÖZ ELEŞTİRİ YAPMALIYIZ"
İstanbul'da bulunduğunuz süre içinde hemen yanı başımızda olan Müslüman kardeşlerimizin feryatlarını daha güçlü bir şekilde duyduğunuza inanıyorum. Afganistan'da Suriye'de yaşanan acıları tüm Latin Amerika ülkelerinden hissettiğinizi biliyorum. Burada bir kaç husus belirtmek istiyorum. Ortadoğu'da kardeşlerimiz çok büyük acılar çekiyor. Ortadoğu ve dünyada Müslümanların mevcut durumunu değerlendirirken hem öz eleştirimizi hem de eleştirimiz korkmadan yapmalıyız. Bu tabloda Gayrı Müslümlerin payı vardır ama tek sorumlu onlar değildir.Müslümanların yoksulluğu ve ezilmişliğini, kendi arasında çatışmaları İslam'a bağlayanlar açık bir hürmetsizlik içindedirler.
"BU KİRLİ SENARYODA MÜSLÜMANLARIN KANI VAR"
Müslümanlar önce kendi öz eleştirilerini yapacaklar, önce kendilerini düzeltecekler. Ardından da aynı şekilde eleştirimizi yapacağız. Bizim Allah'tan başka kimseye kul olma görevimiz yok. Afrika'nın elmasları ve Latin Amerika'nın altınları nasıl sömürüldüyse Ortadoğu'nun da petrolleri aynı şekilde sömürülüyor. Bu kirli senaryoda Müslüman kardeşlerimizin kanı var.Bunlar komplo teorisi değil. Bunlar ortada olan vakalar. Bosna'da on binlerce Müslümanın katlini dünya seyretti. Nerede barış elçileri? Kimse dur dedi mi? Her toplantıda söylüyorum bu Birleşmiş Milletler'in reforme edilmesi gerek. Bunlar dünya barışına hizmet etmiyor. 5 daimi üyesi arasında bir tane Müslüman ülke yok. Bunlardan bir tanesi hayır derse oradan karar çıkmıyor.Velev ki karar çıktı uygulayamazsanız. İsrail'le ilgili karar uygulanıyor mu? Uygulanamamıştır. Şu anda Mescid-i Aksa'nın durumu... Acaba bizde böyle bir anlayış yok da, onların mabedlerine karşı bizim ülkemizde bir şey yapılsa dünya ne yapar? Kiliselere karşı böyle bir şey yapılsa dünya ne yapar? Biz buna asla müsaade etmeyiz, çünkü bizim dinimizde böyle bir şey yoktur. Bakın hiç dünyanın sesi çıkmıyor. Biz tabii elimizden geleni yapacağız. Sonuna kadar takipçisi olacağız.
"DEMOKRASİYE İNANDIĞINI SÖYLEYENLER SEYRETTİ"
Biz elimizden geleni yapıyoruz. Mısır'da seçilmiş iktidar devrilirken demokrasiye inandığını söyleyenler bu darbeci zatı eleştirdiler mi? Hayır, çünkü onlar kendileri nasıl inanıyorsa öyle bir demokrasiyi görmek istiyorlar. İnsanlar toplu halde katledilirken Dünya seyretti. Bir hafta içinde 5 bine yakın insan katledildi. Maalesef Mısır bunu yaşadı.
"ASIL MESELE HALEP'TE"
Filistin'e her türlü hukuk ve ilke ayaklar altına alınırken dünya seyrediryor. Irak'ı dünya seyrediyor, Suriye aynı şekilde.Bakıyorsunuz kendilerine göre hedef belirliyorlar sonra sonuç yok. Neymiş havadan bombalıyormuş. Havadan bombalamayla bu iş olmaz diyoruz. Şimdi yeni karar vermişler kara harekatına. Görünen köy kılavuz istemez.Biz hakkı sonuna kadar söylemeye mecburuz. Bu işin sıkıntısını derdini çekenlerin de olduğu bilinsin. Bizim sınırımızda Kobani diye bir vilayet var.Nedense Amerika buraya baya özendi. Ve kendileri ile konuştum, dedim oraya yapacağınız silah yardımı doğru değil teröristlerin eline geçer. Dedi ki orası iki güne kadar düşecek. Ya orada zaten sivil halk yok sayın başkan. Neden burası sizin için bu kadar stratejik? Olması gerekiyorsa benim için stratejik olmalı. Asıl konuşulması gereken yer Halep. Mesele başka, dert başka.
"ONLARIN BİR TUZAĞI VARSA ALLAH'IN DA BİR TUZAĞI VAR"
Onlar ilkesiz,hukuksuz, vicdansız olabilir. Bizler adil ve eşitlikçi olacağız, ayrım yapmadan barışı savunacağız. Onların bir tuzağı varsa, Allah'ın da bir tuzağı vardır. Biz iyi olmak istersek Allah bize bütün yolları aydınlatacaktır. Biz iyilik ve güzelliğin yanında saf tutmayı sürdüreceğiz.

www.turkiyegazetesi.com.tr


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...