Cumhurbaşkanı Erdoğan devreye girdi! Hamas 3 rehineyi serbest bıraktı

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

İsrail-Filistin çatışmasında barışın tesis edilmesi için liderle temasını sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, rehineler için müzakere sürecinin yürütülmesi talimatı verdi. Talimatın ardından Hamas'tan açıklama geldi. Hamas, İsrailli bir kadını iki çocuğuyla beraber serbest bıraktığını açıkladı.

Son dakika haberine göre Hamas, 3 rehineyi serbest bıraktı.

İsrail-Filistin çatışmaları 5’inci gününde devam ediyor. Bölgede gerilim had safhaya çıkarken Türkiye, barışın tesis edilmesi için barış diplomasisini sürdürüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan rehineler için devrede. İddiaya göre Hamas ile müzakere süreci yürütülüyor.

HAMAS 3 REHİNEYİ SERBEST BIRAKTI

Habertürk'te yer alan habere göre İsrail ile Hamas arasındaki gerginlik de her geçen saat tansiyon artarken Türkiye'nin rehineler için Hamas'la müzakere süreci yönettiği bildirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bölgede gerginliğin daha fazla tırmanmaması için açıklamalar yaparken, rehineler için müzakere sürecinin yürütülmesi talimatı verdiği öğrenildi.

Erdoğan'ın açıklamalarının ardından sürpriz bir gelişme yaşandı. Son gelen habere göre Hamas, İsrailli bir kadını iki çocuğuyla beraber serbest bıraktığını açıkladı. El Kassam Tugayları, çatışmalar sırasında gözaltına alınan İsrailli bir yerleşimci ve iki çocuğu serbest bıraktı. Katar merkezli Al Jazeera, kadın ile çocuğunun serbest bırakılmasına ilişkin görüntüleri de yayımladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan devreye girdi! Hamas 3 rehineyi serbest bıraktı

Hamas'ın elinde İsrail'den kaçırılan en az 150 kişi olduğu tahmin ediliyor. Bunlardan kaçının sivil, kaçının asker olduğuna ilişkin bir bilgi bulunmuyor.

CEZAYİR CUMHURBAŞKANI İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cezayir Demokratik Halk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebbun ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşmede, İsrail-Filistin arasındaki kaygıları artıran çatışmalı süreç, ayrıntılı bir biçimde ele alındı.

“GERGİNLİK BAŞKA ÜLKELERE SIÇRAMADAN SONLANDIRILMALI”

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, gerginliğin bölgedeki başka ülkelere de sıçramadan sonlandırılması ve adil bir barışa müzakereler yoluyla ulaşılması için bir yol açılmasının hedeflendiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan devreye girdi! Hamas 3 rehineyi serbest bıraktı

Bunun için Türkiye'nin samimi ve barışçıl çabalarına, başta bölge ülkeleri olmak üzere, uluslararası camianın desteğinin beklendiğini de belirtti.

ERDOĞAN SUUDİ ARABİSTAN VELİAHT PRENSİ İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile Filistin'i görüştü.

İletişim Başkanlığından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman bin Abdülaziz El Suud ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan devreye girdi! Hamas 3 rehineyi serbest bıraktı

Görüşmede, İsrail ile Filistin arasındaki çatışmalar çerçevesinde son gelişmeler ele alındı.

Cumhurbaşkanımız Erdoğan görüşmede, Türkiye'nin saldırılardan etkilenen masum sivillere yardım ulaştırılması için çalışma başlattığını, sivil yerleşim yerlerinin bombalanmasının kabul edilemeyeceğini ve bölge ülkelerinin çatışmaların sona ermesi için yapıcı mesajlar vermesinin önemli olduğunu söyledi."

ÜRDÜN KRALI İLE TEMAS

Gerilime ilişkin telefon diplomasisi de yürüten Erdoğan, Ürdün Kralı 2. Abdullah ile bir telefon görüşmesi yaptı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, İsrail-Filistin çatışması ve bölgede ortaya çıkan insani sorunların çözümü için yapılabilecekler ile sükunetin sağlanması adına bölgesel ve küresel düzeyde atılması gereken adımlar ele alındı.

Erdoğan görüşmede, çatışmaların bölge geneline yayılma ihtimaline karşı teyakkuzda olunması gerektiğini belirterek, Türkiye'nin, gerilimin sonlandırılması için arabuluculuk dahil her türlü desteğe hazır olduğunu ifade etti.

HAMAS’TAN “AKSA TUFANI” OPERASYONU

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlatmıştı. Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken, Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na baskın düzenleyerek burayı ele geçirmişti.

Silahlı gruplar daha sonra buradan İsrail içindeki yerleşim yerlerine girmiş, İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmıştı. Gazze'den düzenlenen saldırılarda 1200 İsraillinin hayatını kaybettiği aktarılmıştı.

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...