Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP liderine: Bu kızlara niye sustun?

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP liderine: Bu kızlara niye sustun?

GÜNDEM Haberleri

Türkmenistan dönüşü soruları cevaplayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu’na HDP’nin dağa kaçırdığı kızlara neden kayıtsız kaldığını sordu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP liderinin “6 yaşında gelin” skandalını istismar ettiğini belirterek “Bunun hayatı şov. Önce sen dağa kaçırılmış yüzlerce kızın hesabını ver” dedi.

Türkmenistan dönüşü gazetecilerin sorularını cevaplayan Erdoğan şunları kaydetti:

Kılıçdaroğlu önce 10, 11, 12, 13, 14 yaşında kızları dağa kaçırılan Diyarbakır Annelerini ziyaret et. Onların arkasında duranlarla dirsek temasında olma. Adalet Bakanlığının kapısına giderek yaptığı tamamen şovdur. Biraz insafı olsa, önce kendi partisinin içerisindeki tacizlere, tecavüzlere bir bakmasında fayda var. Artık bu mızrak çuvala sığmıyor.

TÜRKMEN GAZI İÇİN İLK ADIM: Türkiye-Azerbaycan-Türkmenistan Devlet Başkanları olarak Üçlü Zirvede özellikle Türkmen gazının Hazar Denizi üzerinden Türkiye’ye, ardından da Avrupa’ya nakli konusunu etraflıca ele aldık. Türkiye, Türkmen gazının Avrupa’ya satılabilmesi noktasında önemli bir hub. Gerek Rus doğalgazının bizim üzerimizden Avrupa’ya satılması noktasındaki son gelişmeler gerekse şu anda Türkmen gazının yine bizim üzerimizden satılabilmesi olayı da tabii önemli bir adım olacak.

Enerji Bakanı’mıza “Gerek Azerbaycan’daki muhatabınla gerek Türkmenistan’daki muhatabınla görüşmek suretiyle hiç gecikmeden bir ay içerisinde bu işi bir neticeye bağlayacaksınız” diye talimat verdim. Azerbaycan ve Türkmenistan bu işin mali boyutunu paylaşmaları gerekiyor. Türkiye olarak biz de eğer yer alacaksak bizim de bu konuda bir mali külfeti üstlenmemiz lazım. Yok, AB de bu işin içinde yer alacaksa ne kadarını üstlenecek? Şimdi bu işin teknik altyapısını ve maliyetini görüşmek suretiyle geleceğe yönelik adımı atmış olacağız.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP liderine: Bu kızlara niye sustun?

SURİYE’YE OPERASYON: Biz şu an itibarıyla Suriye-Türkiye-Rusya üçlü olarak bir adım atalım istiyoruz. Bunun için de önce istihbarat örgütlerimiz, ardından savunma bakanlarımız bir araya gelsin, daha sonra dışişleri bakanlarımız bir araya gelsin. Onların yaptığı görüşmelerden sonra da biz liderler olarak bir araya gelelim. Buna Sayın Putin de olumlu baktı. Artık sabır bitti. Şimdi onların, o rafinerileri, petrol kuyuları vesaire, bunlara yönelik de her türlü adımı attık. Terör örgütleri de büyük şaşkınlık içerisinde. Amerika örgüte silah yığmaya devam edecek olursa biz de kendi göbeğimizi kendimiz keseriz.

ESAD’LA GÖRÜŞME: (ABD eski Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey’nin Türkiye’nin Esad’la görüşmesine olumlu bakmaması) Siz demek ki hâlâ Cumhurbaşkanı’nızı tanıyamadınız. Ben kiminle, ne zaman, nasıl görüşeceğimi birilerinden izin alarak yapmam. Ben Mısır Cumhurbaşkanı’yla Katar’da bir görüşme yaptım. Kimseden izin almadım. Suriye konusunda atacağımız adımlarda belirleyici husus da ulusal çıkarlarımız olacaktır.

BORRELL MUHATABIM DEĞİL: Borrell’i muhatap olarak almıyorum. Bizim Rusya’yla ilişkilerimizi Borrell tayin, tanzim edemez. O bu konularda böyle bir karar verecek ne kalitededir ne kapasitededir. Bütün Avrupa liderleri teşekkür ediyor, sen kalkıp böyle bir açıklamayı yapıyorsun. “Tahılı öğütüp az gelişmiş ülkelere gönderelim” dedik. Tahılın yüzde 44-46’sı Avrupa, yüzde 14’ü Afrika’ya gidiyor. Bu teklifimiz herhâlde Borrell’in oyunu, planı bozuldu. O da böyle bir açıklama yapmak zorunda kaldı.

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ: Doğrusu ben olumlu gelişmeler bekliyorum. Yani olay 336 imzayla gitti ama Mecliste başta İyi Parti olmak üzere buraya destekler gelecek diye düşünüyorum. Buna eğer HDP’den destek gelirse, buna da şaşmayın. Oradan da yeşil ışıklar yanıyor. Dolayısıyla CHP’den de gelecektir.

SİYASETİ BIRAKMAM: (Samsun mitingindeki ‘milletimden son defa yetki istiyorum’ sözü) Bu Tayyip Erdoğan’ın siyasetten çekilmesi anlamına gelmez. Ben bu partimden ayrılır mıyım? Ben kurmuşum bu partiyi. Bu arkadaşlarımı yalnız bırakmam mümkün mü?

EYT MESELESİ: Tabii bizim hedefimiz bu yıl sonuna kadar emeklilikte yaşa takılanlar olayını çözmek. İnşallah güzel bir neticeye varır ve böylece de adımı atarız.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...