Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Biden'e 1915 tepkisi

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Biden'e 1915 tepkisi

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası alınan kararlara ilişkin açıklamalarda bulundu. 1915 olayları için 'soykırım' ifadesini kullanan ABD Başkanı Biden'a seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Önce tarihi öğren" diyerek tepki gösterdi. Artan enflasyon ve hayat pahalılığının üstesinden geleceklerini belirten Erdoğan, fırsatçılara karşı en küçük bir acıma duymayacaklarının altını çizdi.

Kabine Toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Doğal gaz ve elektrikte vatandaşlarımızı korumamıza rağmen ortaya çıkan fiyat artışının vatandaşlarımızın canını yaktığının farkındayız. En çok üzüldüğümüz nokta, küresel ekonomi ve kurdaki dengesizliği bahane eden açgözlülerin ülke içinde fiyatları aşırı yükseltip haksız kazanç peşine düşmeleridir.

Bundan sonra temel ihtiyaç maddelerinin fiyatını sebepsizce artıranlara karşı en küçük bir acıma duymayacağımızı ilan ediyoruz.

PARALAR CUMA GÜNÜ HESAPTA

Ramazan Bayramı günlerine denk gelen yaklaşık 1,5 milyar lira tutarındaki yaşlı ve engelli maaşlarını öne çekerek cuma gününden itibaren ödeyeceğiz. 15 milyar liralık sosyal yardımla ilgili çalışmaların da sonuna gelmiş durumdayız. Yakında harekete geçeceğiz.

Ülkemizi vesayetin zincirlerinden kurtardık, enflasyonu da yeneceğiz. Ülkemizi darbelerin utancından kurtardık, hayat pahalılığının da üstesinden geleceğiz.

ENFLASYON MESAJI

Ülkemizi vesayetin zincirlerinden kurtardık, enflasyonu da yeneceğiz. Ülkemizi darbelerin utancından kurtardık, hayat pahalılığının da üstesinden geleceğiz.

20 yıldır 'Durmak yok yola devam' diyerek milletimizin maziden atiye kurduğu köprüyü güçlendirdik. Ardık fedakarlıkların hesabını görme neticesindeyiz.

Ülkemizin dört bir yanında Ermeni çetelerin yaptığı katliamların hatıraları hala canlıdır. Ermeni propagandası saçma sapan rakamlar ifade etse de Anadolu'da hayatını kaybeden Ermenilerden katbekat fazlası Müslüman'ın öldürüldüğü ortadadır. Elbette tek bir insanın bile öldürülmesi trajedidir. Osmanlı Ermenileri için taziyelerimizi bildirmek insanı vazifedir.

Ancak tarihin ve onun ilmiyle uğraşanların yapması gereken tartışmanın ülke içinde ve dışında siyaset mezesi yapılmasına izin vermedik, vermeyiz.

BIDEN'A 1915 TEPKİSİ

Çeşitli ülkelerin yönetimleri tarafından güya tanınan Ermeni iddialarının bizim nezdimizde bir önemi yoktur. ABD Başkanı Biden'ın açıklamasını da böyle görüyor, üzerinde durmaya bile gerek duymuyoruz. Biden önce Ermenilerle ilgili tarihi öğrensin.

Türk ve Ermeni halkları arasındaki düşmanlığı tahrip etmek için sergilenen bu riyakarlığın en büyük zararının Ermeni toplumunun gördüğü ve göreceği unutmamalıdır.

"MİLLETİM HDP'NİN VERGİLERLE BESLENMESİNE TAHAMMÜL EDEMİYOR"

Bu densizliğin, kendi ülkemizin meclisinde milli iradenin tecelligahı olan yüce kurumda sergilenmesi saygısızlığın ötesinde açık bir ihanet olarak görüyoruz. Geçmişte kimi zaman sözlü olarak ortaya konulan bu ihanetin kanun teklifi seviyesine yükseltilmiş olması, ister istemez bu alçakları kimlerin desteklediği sorusunu akıllara getirmektedir.

HDP asılsız Ermeni iddialarının bayraktarlığına soyunarak ısrarla bu ülkenin partisi olmayı istemediğini söylemektedir. Biz de onları bu parlamentoya yakıştırmıyoruz. PKK terör örgütünün parlamentodaki uzantısı olan bu partinin, milletimizin vergileriyle beslenmesine benim milletim tahammül edemiyor.

PENÇE KİLİT OPERASYONU

Hiçbir terörist ülkemize sızamayacak hale gelene kadar bu operasyonlar sürecek. Askerlerimize başarılar diliyorum. Operasyon sırasında şehit düşenlere Allah'tan rahmet, ailelerine sabırlar diliyorum. Yaralananlara acil şifalar diliyorum. Sadece 2022 yılında güney sınırlarımızda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 1000'i bulmuştur.

Son operasyon da BM sözleşmesinden komşularla ikili ilişkilere kadar uluslararası hukuka uygun şekilde gerçekleştirilmiştir. Türkiye Irak topraklarındaki teröristlerin tepesine bindikçe Suriye tarafında da hareketlenmeler olduğunu görüyoruz. Bölgede etkinlik gösteren çevreler bu saldırıları engelleyemezse Türkiye kendi güvenliğini sağlamak için gerekeni yapacak iradeye sahiptir. Şehirlerimize yönelik saldırılara taşeronluk edenleri başlarını ezmeyi sürdüreceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.

'YARIN PUTİN İLE GÖRÜŞECEĞİM'

Yarın Sayın Putin ile telefon görüşmesi gerçekleştireceğiz. Önce ateşkes, ardından da kalıcı barış için her türlü gayreti sergiliyoruz. İstanbul'daki görüşmeler krizin çözümündeki en önemli zemin. Amacımız İstanbul sürecini liderler düzeyine taşıyarak savaşı bitirecek nihayi imzaların atılmasını sağlamaktır."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...