Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Bank Asya açıklaması

/ Kaynak: AA
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Bank Asya açıklaması

GÜNDEM Haberleri  / AA

Erdoğan, Bank Asya'nın TMSF'ye devredilmesiyle ilgili, "Eğer hukuk içinde olmamış olsa 1.5 yıl önce el konulurdu ama hukuki süreç takip ediliyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı tv programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Bank Asya'nın TMSF'ye devredilmesiyle ilgili Erdoğan, "Orada meşru olmayan yollarla nasıl paralar toplandı ve nasıl böyle bir yapı, finans sektöründe ayakta tutuldu, şimdi bu ortaya çıktı. Suistimaller ortaya çıktı, BDDK nihayetinde, TMSF'nin teftiş raporları neticesinde kararını verdi, tabii bu kararın neticesinde de TMSF'ye devredildi. Bu süre 1,5 yıl sürdü. Eğer hukuk içerisinde bu olmamış olsa, zaten 1,5 yıl önce hemen anında el konulurdu ama bir hukuki süreç takip ediliyor ve bu hukuki süreçte de en sonunda buraya gelindi, şimdi artık TMSF burayı yürütüyor" dedi.

Erdoğan, "Şu oturduğumuz mekanla ilgili neler söylendi değil mi? Kaçak saray dediler, Danıştay kararı var, her şey var. Düşünebiliyor musunuz bir Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde böyle bir yaklaşım olabilir mi? Bu ülkede siyaset yapanlar, kalkıp da buraya 'kaçak saray' denecek kadar densiz bir duruma düşer mi? Bunu Tayyip Erdoğan şahsına mı yaptı?" diye konuştu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN CANLI YAYINDA KONUŞUYOR

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...