Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü mesajı: 'Türkiye Yüzyılı’na Nefes' sloganıyla paylaştı

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü mesajı: 'Türkiye Yüzyılı’na Nefes' sloganıyla paylaştı

GÜNDEM Haberleri  / Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Ağaçlandırma Günü nedeniyle bir mesaj paylaştı. Erdoğan mesajında “Türkiye Yüzyılı’na Nefes” sloganıyla yürüttüğümüz bu çalışmalara her gün yenilerini eklerken milletimizin de bizlerle aynı heyecanı paylaştığını görmekten büyük bir memnuniyet duyuyorum." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü dolayısıyla bir mesaj paylaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan mesajında “Türkiye Yüzyılı’na Nefes” sloganıyla yürüttüğümüz bu çalışmalara her gün yenilerini eklerken milletimizin de bizlerle aynı heyecanı paylaştığını görmekten büyük bir memnuniyet duyuyorum." ifadelerini kullandı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca her ile 100. Yıl Cumhuriyet ormanlarının kurulacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan paylaşımında şunları söyledi;

11 Kasım Millî Ağaçlandırma Günümüzün ülkemiz, milletimiz ve çevremiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum.

100. YIL CUMHURİYET ORMANLARI KURULACAK

Bugün ülkemizin 2023 farklı noktasında milyonlarca fidanı toprakla buluşturuyor, her ilimizde 100. Yıl Cumhuriyet Ormanları kuruyoruz.                                 

Küresel ısınmanın ve iklim değişikliğinin dünya gündeminden düşmediği bir dönemde havanın, suyun, toprağın, ağacın ve vârisi olduğumuz bütün güzelliklerin korunması için çalışıyoruz.

"GELECEK NESİLLERE DAHA YEŞİL BİR ÜLKE BIRAKMAYI HEDEFLİYORUZ"

Rabbimizin bize emaneti olan tabiata sahip çıkarak gelecek nesillere daha yeşil, daha güzel, daha yaşanabilir bir ülke bırakmayı hedefliyoruz.

“Yarın kıyametin kopacağını bilseniz bile bir fidan dikin.” emrine uyarak ağaçlandırma, ormancılık ve millî park projeleriyle daha yeşil bir Türkiye hedefine doğru adım adım ilerliyoruz.

Son 22 yılda: Yaklaşık 7 milyar fidanı toprakla buluşturduk. Orman alanımızı 2 buçuk milyon hektar artırdık. Tabiat parkı sayımızı 17’den 266’ya çıkardık. 

Bugün dünyada en fazla ağaçlandırma yapan ülkelerden biriyiz. BM listelerinde Avrupa’da 1'inci, dünyada ise 4'üncü sırada yer alıyoruz.

"TÜRKİYE YÜZYILINA NEFES" SLOGANI

“Türkiye Yüzyılı’na Nefes” sloganıyla yürüttüğümüz bu çalışmalara her gün yenilerini eklerken milletimizin de bizlerle aynı heyecanı paylaştığını görmekten büyük bir memnuniyet duyuyorum.

Bugün “ne kadar çok ağaç dikersek geleceğe o kadar büyük miras bırakmış oluruz” diyerek ağaç dikme alanlarına koşan bütün vatandaşlarıma teşekkür ediyorum.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü mesajı: 'Türkiye Yüzyılı’na Nefes' sloganıyla paylaştı

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...