Cumhurbaşkanı Erdoğan Zelenski ile telefonda görüştü

- Güncelleme:
Cumhurbaşkanı Erdoğan Zelenski ile telefonda görüştü

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya-Ukrayna savaşının birinci yıl dönümünde Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ile görüştü. İki lider Rusya-Ukrayna savaşını ve Türkiye’de yaşanan depremleri ele aldı. Erdoğan, Türkiye ile dayanışma gösteren Zelenski'ye teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin gelişmeler ele alındı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Türkiye'de yaşanan depremler ve birinci yılını dolduran Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin gelişmeler ele alındı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN ZELENSKİ’YE TEŞEKKÜR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem dolayısıyla Türkiye ile dayanışma gösteren Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski'ye teşekkür etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir yılı dolduran Rusya-Ukrayna savaşında ateşkes ve müzakerelere dayalı çözümün inşası ve barışın şekillendirilmesi noktasında ellerinden gelen her türlü katkıyı temine hazır olduklarını ifade etti.

RUSYA-UKRAYNA SAVAŞI ÜZERİNDEN 1 YIL GEÇTİ

Rusya'nın Ukrayna'ya karşı başlattığı savaşın üzerinden tam bir yıl geçti. Putin, geçen yıl 24 Şubat'ta sabahın erken saatlerinde televizyondan "Ukrayna'da özel askeri operasyon" başlattıklarını duyurdu. Böylece Rusya'nın Ukrayna'ya karşı savaşı başladı. Başlattığı "özel askeri operasyonun" gerekçesini anlatan Putin, sözde ayrılıkçı yönetimlerin Rusya'dan askeri yardım talebinde bulunduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Zelenski ile telefonda görüştü

Kırım üzerinden de Herson ve Melitopol bölgelerine doğru asker çıkaran Rus ordusu, hava ve karadan asker sevk ettiği Kiev'i kuşatma altına aldı. Rus ordusu, Ukrayna'daki stratejik hedeflere yönelik sık sık uzun menzilli, yüksek hassasiyetli füzeler kullandı. ABD ve Avrupa ülkeleri, Ukrayna'ya silah desteğini artırdı. Rus ordusunun Ukrayna topraklarındaki ilerleyişi durma noktasına geldi.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...