Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeni eğitim öğretim yılında kredi ve burslar artacak

Düzenleyen:
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeni eğitim öğretim yılında kredi ve burslar artacak

GÜNDEM Haberleri

Beşikdüzü'nde konuşan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "15 yıl içinde görevi aldığımız yerden bulunduğumuz nokta çok farklı. Artık dünyada Türkiye bir idol olmuş durumda.Yeni eğitim ve öğretimde burs ve krediler de artacak, lisansüstü doktora, onlar da artacak" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rize Güneysu'daki ikametinden saat 14.10'da  ayrılarak helikopter ile Trabzon'un Beşikdüzü ilçesine bağlı Beşikdağ mevkisinde  geldi. Yapımı devam eden teleferik inşaat alanında  incelemelerde bulundu.   Erdoğan, yetkililerden buradaki çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Daha sonra ise  ilçe merkezine geçen Erdoğan halka hitap etti.

 "Biz bu millete aşığız, biz bu milletin dertlisiyiz. Aşık olan dertli olan bir şeyler yapar" diyen Erdoğan'ın konuşmasının satır başları şöyle:

Biz bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geliyoruz demiştik. 15 yıl içinde görevi aldığımız yerden bulunduğumuz nokta çok farklı. Artık dünyada Türkiye bir idol olmuş durumda. Geziciler çıktı meydana, dolaştılar. Zannettiler ki, Gezicilerle biz Türkiye'yi bitiririz. Arkasında emperyalist güç vardı. 11-12 ağaç bir başka yere taşınıyor diye kıyamet koparıyorlardı. Halbuki biz iktidarımız dönemimizde 2.5 milyar ağaç diktik. Şu anda Anadolu'nun yollarında gördüğünüz fidanlar var ya, onları hep biz diktik. 

"YENİ EĞİTİM VE ÖĞRETİMDE BURS VE KREDİLER DE ARTACAK"

Yeni eğitim ve öğretimde burs ve krediler de artacak, lisansüstü doktora, onlar da artacak. Üniversitelerimizde kalite artacak. Bunlar için çok önemli adımlar atmamız lazım.  

TRABZON'A ŞEHİR HASTANESİ MÜJDESİ

Eğitimde bu adımları atarken sağlıkta şu anda Türkiye'nin dört bir yanında Elhamdülillah hastanelerimiz var. Biten şehir hastanelerimiz var. İnşallah Trabzon Şehir Hastanemiz de yakında başlıyor. Böylece artık Trabzon'un hastane diye bir sorunu kalmayacak. Çünkü layığı neyse onu yapıyoruz. Biz gelmeden önce Türkiye'de, sağlıkta hastayı bir yerden bir yere alıp gitmek ölümdü, ölüm.  Yola çıkarken ne dedik, biz bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik. Şu anda hastalarda bazı sıkıntılar yaşıyorduk. Yurt dışından gelen ilaçlar falan, Sağlık Bakanlığı tarafından artık bunlar da ödeniyor. Kanuni gibi. Biz Trabzonlu Kanuni'nin torunuyuz. Trabzonlu Kanuni, öyle diyorum bak. İlaç yurt dışından mı gelecek, onu biz devlet olarak öderiz. Böyle bir şey olduğu anda ilgilileri, yetkilileri arayın." 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...