Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'nin gündeminden terör meselesini tamamen kaldıracağız

Düzenleyen:
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'nin gündeminden terör meselesini tamamen kaldıracağız

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün İstanbul'da 8 miting gerçekleştirdi. Ümraniye'de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'nin gündeminden terör meselesini tamamen kaldıracağız. CHP'nin Kandil güdümlü ittifak ortaklarına rağmen başaracağız" dedi. Erdoğan, Ayasofya konusuna da değinerek "Ayasofya'yı kısa zaman önce camiden müzeye çevirmişlerdi, inşallah seçimden sonra tekrar müzeden isim olarak camiye çevireceğiz. Bazı planlarımız var bu planlarımızı uygulamaya koyacağız" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart seçimleri öncesi çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. İstanbul'da bugün 8 kez halkla buluşan Erdoğan, Tuzla, Pendik, Maltepe ve Sultanbeyli mitinglerinin ardından Çekmeköy, Ümraniye, Beykoz'da ve son olarak da Sarıyer'de halka hitap etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sarıyer'de halka hitap etti.

"Anketleri kafanızı takmayın, gerçek anket pazar günü."

"Siz İstiklal Marşı'mızı dahi okumayan bu adamları mı belediye başkanı seçeceksiniz?"

"Cumhuriyet tarihinin en büyük kalkınma hamlesi hükümetimize nasip oldu."

"Terör örgütleri üzerinden Türkiye'nin bağımsızlığına kast edenler 31 Mart sonrası milli irade karşısında mum gibi olacaklar."

"Gelin bu dörtlü mekanizmaya pazar günü sandıklarda bir Osmanlı tokadı atalım."

"CHP ne yaptı? Bizi susuz bıraktı, bizi hava kirliliğine mahkum etti. Ümraniye'de çöp depolama alanı patladı. Vatandaşlarımız öldü. Bunun hesabını verdi mi CHP?"

"Avrasya Tüneli'ne Marmaray'a bile karşı çıktılar."

"Milletimizin menfaatine ne varsa, biz onlara rağmen yapıyoruz, yapacağız."

"Bir belediye tapu sorununu çözemez. Bu oyunlara gelmeyin. Bunlar gelir size tapu dağıtacağım der. Tapu ve Kadastro Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlı. O da bana bağlı."

"CHP'nin adayı, Binali Yıldırım ile aynı teraziye konulabilir mi?"

"Çok çalışacağız, işi hafife almayacağız. Hizmet siyaseti eser siyaseti yapıyoruz. Bize oy versin, vermesin, hizmet veriyoruz."

"Rumeli Feneri Balıkçı Köyünü yeniden düzenleyeceğiz. Garipçe Köyü'nde balıkçılar için rıhtım düzenlemesi yapacağız."

"Sarıyer'de millet kıraathanesi inşa edeceğiz."

BEYKOZ MİTİNGİ

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beykoz'da düzenlenen mitingde halka hitap etti. Erdoğan, mülteci karşıtlığı üzerinden oy toplamaya çalışan İYİ Parti'nin Fatih Belediye Başkan Adayı İlay Aksoy'a tepki gösterdi. Erdoğan, "Fatih'te adayları çıkmış, 'şuraya bak, üzerinde Arapça yazıyor' diyor, 'Beğendin mi?' diyor. Lafa bak, ahlaksıza bak, terbiyesize bak. İngilizce yazdığı zaman oluyor da Arapça yazdığında niye rahatsız oluyorsun" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, "Sabah akşam güya anket açıklıyoruz diyerek, millete psikolojik operasyon çekenlerin şimdiden yürekleri hopluyor. Anket burada" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'nin gündeminden terör meselesini tamamen kaldıracağız

ÜMRANİYE MİTİNGİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ümraniye'de düzenlenen mitinge katıldı. Erdoğan burada yaptığı konuşmada, "Siz bize güvendiniz. İtimat ettiniz. Biz de sizin emanetinizi 15 Temmuz gecesinde olduğu gibi canımız pahasına muhafaza edeceğiz. Ne içerdeki vesayetçilerin ne de dışarıdaki Türkiye düşmanlarının milletin iradesini gasp etmesine asla göz yummayacağız. Her karışında nice kahramanların kanı olan bu güzel vatanı dünyanın en büyük 10 ekonomisinden bir yapma hedefimize inşallah daha emin adımlarla ilerleyeceğiz. FETÖ'den PKK, PYD'ye kadar size bize silah doğrultan, evlatlarımızın kanını döken katillerin tepelerine binmeye devam edeceğiz." dedi.

"KANDİL'DEKİ TERÖR BARONLARI ŞİMDİ KAÇACAK DELİK ARIYOR"

Erdoğan, "Önceki gün kırmızı listede olan bir PKK'lı grubu Irak'ın Kuzeyinde hiç beklemedikleri bir anda imha ettik. Her zaman söylüyorum ya bir gece ansızın gelebiliriz. ve geldik. Hem de CHP'li gafillerin 'Orada terörist yok' dediği yerde imha ettik. Bay Kemal öyle diyor ya. 'Orada terörist yok' diyor. Bay Kemal işte bak. En kafa adamları şu anda ağır yaralı. Diğer dört tanesi gitti. Bu başarılı operasyonu başından sonuna kadar kendi milli imkanlarımızla yürüttük. Emeği geçen Savunma Bakanından, Genelkurmay Başkanına, MİT'e ve tüm yönetici kadrolarımıza, hepsine şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum. Türkiye'nin savunma sanayiinin nasıl bir kapasiteye ulaştığını dost düşman herkese bir kez daha gösterdik. Birkaç yıl öncesine kadar devletimizi tehdit eden Kandil'deki terör baronları şimdi kaçacak delik arıyor. Bu milletin gündeminden terör meselesini tamamen kaldırana kadar durmayacağız. Bunu CHP'ye rağmen CHP'nin Kandil güdümlü ittifak ortaklarına rağmen başaracağız." ifadelerini kullandı.

"İDEOLOJİYE Mİ OY VERECEKSİNİZ? ESERE Mİ?"

Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Onun için sesleniyorum. CHP'ye gönül veren kardeşlerim, HDP'ye gönül veren kardeşlerim, sözde İYİ Parti'ye gönül veren kardeşlerim, Saadet'e gönül veren kardeşlerim ne olur başınızı iki elinizin arasına alın. Siz ideolojiye mi oy vereceksiniz? Esere mi? Size kim daha iyi hizmet edecek? Ona mı oy vereceksiniz? Yoksa şu ülkede eseri olmayanların hala peşinden mi gideceksiniz? Ben burada şu gerçeğin altını çizmek istiyorum. Unutmayın birlik olmadan dirlik olmaz. Kardeşlik olmadan huzur olmaz. Millete sevdalanmadan hizmet olmaz. Kendi insanını hor görenler bizim hizmet aşkımızı anlayamazlar. İstanbul'un duvarlarına, 'Zulüm 1543'te başladı' yazacak kadar tarihimize, inancımıza husumet besleyenler bu şehre hizmet edemez. İstanbul'un ortasında ezanı ıslıklayacak kadar milletimizle bağını kopartanlar bu şehrin emanetine asla sahip çıkamaz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'nin gündeminden terör meselesini tamamen kaldıracağız

ÇEKMEKÖY MİTİNGİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Çekmeköy'de düzenlenen mitinge katıldı. Erdoğan burada yaptığı konuşmada, "Çekmeköy, sularıyla bahçeleriyle, bağlarıyla gerçekten tabiat harikası bir yer. Bundan 25 yıl öncesi Çekmeköy'ünü hatırlıyorum. O günleri sizler de hatırlıyorsunuz. Yol deseniz, yol yok. Kışın çamurdan, yazın tozdan topraktan geçilmez. Kaldırım zaten hiç yok. Alt yapı hak getire. Üst yapıyı söylemiyorum bile. Derme çatma direklerle gelen elektrik, su. Birkaç köy bakkalı. Birkaç saatte bir gelen otobüs dışında Buraya İstanbul'a ait bir yerleşim yeri demeye bin şahit isterdi. O günlerden bugünlere geldik." dedi.

"ÖNCE ONLAR BİR DEFA BELEDİYEYİ NASIL YÖNETECEKLER ONU ÖĞRENSİNLER"

Erdoğan, "Büyümek önemlidir. Ama asıl önemlisi nasıl büyüdüğünüz, nereye doğru büyüdüğünüzdür.  CHP ne yapmış? Çıkmışlar ekonomiyi konuşuyorlar. Belediyeler gelipte Türkiye'nin ekonomisini mi düzeltecek? Belediyelerin ekonomiyi düzeltmek gibi bir imkanı, gücü var mı? Önce onlar bir defa belediyeyi nasıl yönetecekler onu öğrensinler. Bunların birçoğu maaş ödeyemez. Türkiye'nin ekonomisi bizim elimizde. Türkiye hükümetinin elinde. Bizi mahalli seçimle aldatmak istediler. Bunun içinde ekonomik kur, faiz, enflasyon. Ne alakası var bunun bununla? Ama vatandaşımı aldatmak istiyorlar. Dertleri bu. Tutmadı. Şimdi yeni raporlar veriyorlar. Türkiye'yi bu yollarla terbiye edemeyeceksiniz. Bunun bedelini de ağır ödeyeceksiniz" diye konuştu.

"ÜLKEMİZİ GEÇMİŞLE MUKAYESE EDİLEMEYECEK YATIRIMLARLA, HİZMETLERLE TANIŞTIRDIK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz Türkiye'yi İstanbul'u ve Çekmeköy'ü demokraside ve ekonomide hak ettiği seviyeye getirmek için gece gündüz çalıştık. Her alanda ülkemizi geçmişle mukayese edilemeyecek yatırımlarla, hizmetlerle tanıştırdık. Önümüzdeki dönemde hem ülkemize hem şehrimize daha büyük hizmetler getirmek için projelerimizle, programlarımızla hazırlıklarımız tamam." diye konuştu.

"BU MİLLETİ HEP ALDATTINIZ"

Erdoğan, "Bize nasıl saldırdıklarını görüyorsunuz. Onların doları varsa bizim de Allah'ımız var. Ülkemizin önünü kesmek isteyenler Pazar gününü bir hesaplaşma, bir rövanş arenasına bir intikam zeminine dönüştürmeye çalışıyorlar. Bir tane çıkmış, beyni sulanmış. Ne diyor, 'İntikam günüdür.' ya beyni sulanmış. Akıl git, gel yapıyor. Kendine gel. Terbiyesiz. Neyin intikamını alıyorsun? Bu yapılan yatırımların intikamını mı alacaksın? Ondan sonra bir de açıklamalar yapıyor. 'Benim oyum filancadan yana.' Kimden yana olursa olsun. Siz hayatınız boyunca bu ülkede taş üstüne taş koyamadınız. Bu milleti hep aldattınız.  Hep darbelerden yana oldunuz. Ama şimdi hala utanmadan bunları konuşuyorsunuz. Bizimle hizmette yarışamadılar." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'nin gündeminden terör meselesini tamamen kaldıracağız

SULTANBEYLİ MİTİNGİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan Sultanbeyli'de düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, " Bilsinler ki Mescidi Aksa Müslümanların ve Hristiyanların ortak bir mabedidir. Ve Ayasofya'da da bizler bu adımı atacağız. Erdoğan'ın ağzından laf bir kere çıkar. Onun için Golan Tepeleri, Kudüs bunlar üzerinde plan yapanlar bilsinler ki o planların üzerinde bir başka plan vardır. İşte o hesapların üzerindeki hesap galip gelecektir." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Sultanbeyli'de düzenlenen mitinge katıldı. Erdoğan burada yaptığı konuşmada, "Sultanbeyli ile bizim aramızdaki gönül bağı yeni değildir. Çok eskilere dayanır. Sultanbeyli'yi bu binaların hiç olmadığı zamanlardan bilirim. İstanbul'a Büyükşehir Belediye başkanlığı için aday olduğumuzda ve ardından seçildiğimizde televizyon kameraları ve gazete manşetleriyle sürekli Sultanbeyli'yi taciz ediyorlardı. Bundan bir önce Sultanbeyli'nin nasıl bir yer haline getirilmek istendiğini bilmeyenlere bu durum garip gelebilir. Bu ilçenin kahraman evlatları hep inancının, ezanın, bayrağının yanında durarak tüm dünyaya mesajını vermiştir. Sultanbeyli 35 yılda neredeyse 100 kat büyümüş bir ilçemizdir. Bugün 330 bini bulan nüfusuyla pek çok şehrimizden daha büyük olan Sultanbeyli aynı zamanda Anadolu'nun bir özeti gibidir. Pazar günü Sultanbeyli sandıkta ortaya koyacağı güçlü irade ile tüm Türkiye'ye tüm dünyaya bir kez daha mesajını verecektir." dedi.

"BİZDEN İNTİKAM ALMAK İSTEYEN ÇOK"

Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti:

"Birileri Pazar günkü seçimi intikam aracı haline getirmenin peşinde. Soralım, bunlar neyin intikamını alacaklar? Bizim İstanbul'a 1994 yılından beri yaptığımız hizmetlerin mi intikamını alacaklar? Bizim Türkiye'ye 2003 yılından kazandırdığımız yatırımların, eserlerin mi intikamını alacaklar? Türkiye'yi her alanda kendi ayakları üzerinde duran demokrasisi güçlü, ekonomisi güçlü, dış politikası onurlu kendi halkı ile birlikte coğrafyasındaki yüzlerce milyon kardeşinin umudu haline gelmiş olmamızın mı intikamını alacaklar? Tabi bizden intikam almak isteyen çok. Bay Kemal de istiyor. Bayan Meral de istiyor. Ama öbür taraftan Netanyahu da istiyor. İsteyenler çok. Ama ben Ahmet'im, Mehmet'im, Ayşe'm, Fatma'mla beraber 'Yürüyeceksin, millet yürüyecek arkandan' diyerek yürüyorum. Biz buradayız. Gelecekleri varsa görecekleri de var."

"GOLAN TEPELERİ, KUDÜS ÜZERİNDE PLAN YAPANLAR BİLSİNLER Kİ O PLANLARIN ÜZERİNDE BİR BAŞKA PLAN VARDIR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şunu unutmayın, Türkiye olmazsa Kudüs'ü, Filistin'i Golan Tepeleri'ni istedikleri gibi gasp edebileceklerini düşünenler bizden intikam almak istiyor. Ülkemizin geldiği yeri tehdit olarak görenler bizden intikam almak istiyor. 16 bin 500 kilometre öteden birileri Ayasofya'yı ele almak istiyor. Çok sabrettik ama geçenlerde açıkladım. Ayasofya'yı kısa zaman önce biliyorsunuz camiden müzeye çevirmişlerdi. Şimdi biz de inşallah seçimden sonra tekrar müzeden isim olarak camiye çevireceğiz. Ve bazı planlarımız var. Bu planları da uygulamaya koyacağız. Onlar Mescidi Aksa ile uğraşadursunlar. Bilsinler ki Mescidi Aksa Müslümanların ve Hristiyanların ortak bir mabedidir. Ve Ayasofya'da da bizler bu adımı atacağız. Erdoğan'ın ağzından laf bir kere çıkar. Onun için Golan Tepeleri, Kudüs bunlar üzerinde plan yapanlar bilsinler ki o planların üzerinde bir başka plan vardır. İşte o hesapların üzerindeki hesap galip gelecektir." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'nin gündeminden terör meselesini tamamen kaldıracağız

MALTEPE MİTİNGİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan ardından Maltepe'de düzenlenen mitingde halka seslendi.

Cumhurbaşkanı'nın burada yaptığı konuşmadan öne çıkanlar ise şöyle:

"Maltepe, Maltepemizi sömürenlerden inşallah bu seçimlerde kurtulacak. Fatih'in emaneti Maltepe ilçemiz tarihi bir kararın arifesindedir. Bu mahalli idareler seçimi. Bay Kemal çıkıyor ekonomiden bahsediyor. Tamam da belediye başkanı ekonomiyi mi yönetecek? Önce o kendi kasasını yönetsin. Ekonomiyi yönetmek bizim işimiz ve bunların hepsinin defterleri elimizde. Ağlanacak halleri var. Onun için nasıl ki 7 düvel saldırdı, ekonomimizi çökertemediyse Allah'ın izniyle bundan sonra da çökertemeyecek. Biz bunlara prim vermeyiz.

"SIRADAN BİRİ DEĞİL"

Bu seçimin anlamını en iyi bu kardeşiniz verir. Çöp, çukur, çamur bu CHP'nin tanımıdır. CHP'nin bir tanımı daha var yolsuzluk, yokluk ve yasaklar. CHP tarihi boyunca bunu yapmıştır. Cumhurbaşkanı kardeşiniz sizin hizmetkarınız. İstanbul adayınız sıradan biri değil. Maltepe'de size hizmetkar olmaya hazırız. Seçim sürecinde öyle kirli pazarlıklar yapıldı ki öyle niyetler ifşa edildi ki pazar günü sandıktan çıkacak sonucun anlamı daha önemli hale geldi.

AK PARTİ VE MHP'LİLERE SESLENDİ

Bay Kemal sen hani tankların önünde dururdun? Bayan Meral de Mehmetçikler içeride diyor. Senin Mehmetçiklerin onlarsa yanmışız biz. Senin Mehmetçik dediklerin gerçek mehmetçiklere tanklarla yürüyenlerdir. Gerçek Mehmetçiklere biz laf söyletmeyiz. Onlar Küçük Muhammetler diye anılır. Sen kalkıp Tayyip Erdoğan'a, halkına 'terörist' diyecek kadar istikametini kaybettin. Tencere kapak meselesi, Bay Kemal ile dolaşa dolaşa o da istikametini kaybetti. Pazar günü beka meselesi diyoruz ya onun hesabını soracağız. AK Parti tabanına sesleniyorum. Burada taviz vermememiz lazım. MHP'li kardeşlerime sesleniyorum. Dargınlık kırgınlık, küskünlükle oy kaybı olmasın. Sandıkta Osmanlı tokadını atacağım.

Bunların derdi ülkeyi bölmek. Be hey gafiller bizim vatan topraklarımızı bölemeyeceksiniz. Çok mu seviyorsunuz, Irak'ın kuzeyinde Kürdistan var, sevicilerini al defol oraya git. Biz sırtımızı milletimize ve Rabbimize yaslıyoruz, farkımız bu. Bu günler iyi günleriniz. heykel dikecekmiş. Öbür taraftaki de oyları verirken aklınızdan filanca geçsin. Biz kefenlerimizi giyerek yola çıktık. Bizim önümüzde şehadet diye bir makam var. Şehadeti hedefleyerek yola çıktık. 

"CHP YÖNETİMİNE SORUYORUM"

CHP yönetimine soruyorum; madem bu parti (HDP) ile birlikte olmaktan utanıyorsunuz, niye ittifak içindesiniz? Madem ittifak kurdunuz, bunu hangi pazarlıklar, bedeller karşılığında yapıldığını niçin açıklamıyorsunuz? Belediye başkan adaylarınızın ve belediye meclis üyelerinizin bir kısmının listesi bu parti üzerinden size Kandil'den mi gönderildi? Hadi onu da söyleyin. Siz söylemezseniz de biz zaten çıkarıp ilan edeceğiz. Bu desteği almak için Pensilanya ile nasıl bir pazarlık yaptınız. Bay Kemal diyor ki 17 senede ne yaptınız diyor. Eline diline dursun. Sen lafla söylüyorsun ben ekrandan.

Bana Man Adası iftirası attı. O güne kadar Man Adasını duymamıştım. Oradan gelecek tazminatı Mehmetçik Vakfı'na bağışlayacağım. Garibimin parası da yok. Milletvekilleri onun için 5'er bin lira veriyormuş."

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'nin gündeminden terör meselesini tamamen kaldıracağız

TUZLA MİTİNGİ

İstanbul Tuzla'da halka hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip  Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle: 

24 Haziran seçimlerinde şahsıma ve Cumhur İttifakına verdiğiniz destek için Tuzla'ya teşekkür ediyorum. Rabbim aramızdaki muhabbeti daim eylesin. Siz bize güvendiniz biz de sizin güveninize layık olmay için çalışacağız. Tayyip kardeşinizi iyi tanıyorsunuz. 25 yıldır biz hep sizlerle beraber olduk, hizmetlerinizle hep yanınızda olduk. Biz uzaydan gelmedik, gökten zembille de inmedik, içinizden biri olarak çıktık, durmadık, yürüdük.

CUMHUR GÜÇLÜ OLURSA CUMHURBAŞKANI DA GÜÇLÜ OLUR

Türkiye'yi büyütmeyi kararlılıkla sürdüreceğiz. 25 senedir yaptığımız gibi İstanbul'u da büyütmeye beraber devam edeceğiz. 

Unutmayın, cumhur güçlü olursa Cumhurbaşkanı da güçlü olur. Unutmayın, Cumhurbaşkanının yanında olduğu bir büyükşehir belediyesi, ilçe belediyeleri onlar da güçlü olur. Türkiye'nin, Türk milletinin Cumhurbaşkanı olarak büyük bir hassasiyetle yolumuza devam edeceğiz. Kimseyi ayırmayacak, kimseyi dışlamayacak, ebedi kardeşliğimize sıkı sıkıya sarılarak 82 milyonun her bir ferdinin huzuru için gayret göstereceğiz.

EL ELE VERMEMİZ LAZIM

Bugün Ankara'da İskitler'de maalesef bir metruk  sayılabilecek binada çıkan yangında, 5 kardeşimiz yanarak öldü. Allah rahmet  eylesin. 11 kardeşimiz ağır yaralı denilebilecek şekilde. Onlar da tedavide.  Kardeşlerim işte maalesef metruk denilebilecek noktada çünkü orada bir değişim  dönüşüm yapılıyor. Gelip orası boş bina diye oraya yerleşen bu vatandaşlarımız  böyle bir durumla karşı karşıya kaldılar. Onun için bizim el ele vermemiz lazım. Onun için bizim verdiğimiz mesajları lütfen ne olur dikkate alın.

Seçim sürecinde 57 il, 30 ilçeye gittim. Onlar bol bol kulis yaptılar. Hangi PKK'lıyı hangi HDP'liyi nereye alacağız onun gayreti içindeydiler. Bizim kalkıp da o tür kişileri aramıza almamız meclise taşımamız mümkün değil.

3 YENİ OTOGARDAN BİRİ DE TUZLA'DA OLACAK

Son 17 yıldır İstanbul'a 255 katrilyon lira yatırım yaptık. 40 yıldır hep eserlerimizle konuştuk. Tuzla'ya ülkemizin ilaç ve aşıda dışa bağımlılığını azaltacak bir biyoteknoloji vadisi kuruyoruz. Sağlık, çevre, gıda, tarım, hayvancılık, tekstil, ve metalurji gibi birçok alanı kapsayan 500 girişimcinin üretim yapacağı vadi yeni nesil bir üretim üssü olacak. Anadolu Yakası gıda merkezini Tuzla sınırları içinde hayata geçiriyoruz. İstanbul'a yapacağımız 3 yeni otogardan biri de Tuzla'da olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'nin gündeminden terör meselesini tamamen kaldıracağız

Miting alanındaki pankartı gören Cumhurbaşkanı Erdoğan, "O zaman baya gençmişim" diyerek, herkesi pazar gün oy kullanmaya çağırdı. 

PENDİK MİTİNGİ

Pendik mitinginde halka hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle;

Pendik'te girdiğimiz bütün seçimlerde birinci çıktık. Pendik siyasi hayatımda hep yanımda yer aldı. 

CHP çarpık kentleşme demek, tersine çeviren hep biz olduk. Cumhur İttifakı'nın hagi amaçla huzurunuza geldiğini biliyorsunuz. Bizi MHP ile bir araya getiren 15 Temmuz darbe girişimi oldu. 15 Temmuz gecesi bay Kemal FETÖ'cülerin tanklarının arasından Bakırköy'e gitti. Biz havalimanına indiğimizde milletimizle bir olduk. 16 saatte darbeyi geri çevirdik.

Karanlık listeler var. Kandil'den, Pensilvanya'dan gelen talimatlar var. Artık mızrak çuvala sığmıyor. Gizli saklı taraf kalmadı. İşi belediye başkan adaylarını tehdit etmeye kadar götürdüler. Mesele hangi şehirden olup olmadığın değil adam olup olmadığın önemli.

"BU İŞ ÖYLE KOLAY DEĞİL"

Sen Trabzonluyum diyerek benim Trabzonlu hemşehrilerimi mi aldatacaksın? Burada mesele hangi şehirden olup olmadığın değil adam olup olmadığın önemli. Bizim adayımız Başbakanlık da yaptı ardından TBMM Başkanlığı'na getirdik. İstanbul'a sıradan birisi olmaz dedik. 'Binali Bey gel seni Büyükşehir belediye başkanı yapacağız' dedik. Rastgele kişilerle bu iş yürütülmez. Burası İstanbul...  Burada kalite, vasıf dünyayı tanımak önemli. Binali kardeşim dünyayı tanıyor. Bay Ekrem sen neresini tanıyorsun? Bu iş öyle kolay değil. Sadece yarınımız var. 

"HİÇ KİMSE BİNALİ BEY'E GELİP DE DİYET ÖDETMEYE KALKAMAZ"

İnşallah pazar günü sandıklara hakim olacağız, gitmeyen olursa onları tutup sandıklara getireceğiz. Öyleyse hanım kardeşlerim kapı kapı dolaşıyor muyuz? Kale içerden fethedilir unutmayın. Binali Bey'in tek borcu İstanbul’adır. Dolayısıyla hiç kimse seçimden sonra Binali Bey'e gelip de diyet ödetmeye kalkamaz, Kandil’dekiler gibi, Pensilvanya’dakiler gibi… Bizim öyle bir derdimiz yok.

Pendik'te de sizlere hizmet siyaseti taahhüt ediyoruz. Sizlerden de pazar günü için söz almak istiyorum. Pendik belediye başkan adayımızın tek gayesi ilçemizin hayallerini gerçeğe dönüştürmektir.

"CHP'NİN ADAYI İSTİKLAL MARŞI'NI SÖYLEMİYOR "

Gördünüz değil mi? CHP’nin Adalar belediye başkan adayı İstiklal Marşı’nı söylemiyor. Niye? Kandil’in arkasında olduğu HDP’nin İstiklal Marşı diye bir derdi yok. Bunların kongrelerinde Türk Bayrağı’nı göremezsiniz. Bunlarla CHP el ele kol kola. Sözde İYİ Parti bunlarla el ele kol kola. Saadet el ele kol kola. Nereden nereye?

"YENİ BİR PİST YAPIYORUZ"

Sancaktepe'ye 3 bin 500 yataklı şehir hastanesi yapıyoruz. 535 yataklı Marmara Üniversitesi Hastanesi ve 5 sağlık tesisi inşa ettik. TOKİ olarak 2 bin 180 konutu tamamlayıp teslim ettik. Biz eserlerimizle konuşuyoruz. Sabiha Gökçen çalışmıyordu, biz geldik çalıştırdık. Yetmedi şimdi yeni bir pist yapıyoruz.

26 km'lik metro hattını ilçemize biz kazandırdık. Millet bahçeleriyle millet kıraathaneleriyle buraları dada da zenginleştireceğiz. Su yoktu, çöp dağları vardı, onlardan biz kurtardık. Çünkü CHP çöp, çukur, çamur demektir.

Bir yarınımız var, koşalım, çalışalım. Hiç ümitsiz olmayın. Azmedersek rabbim neticesini verir. Ve kaç kişiyi biz ikna edebiliriz? Şunları anlatın; kalplerin sahibi Allah’tır.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...