Cumhurbaşkanı Erdoğan: Salgın sonrası büyük fırsat var

Düzenleyen:
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Salgın sonrası büyük fırsat var

GÜNDEM Haberleri

Erdoğan, salgın sonrası kurulacak yeni sistemin Türkiye’ye fırsatlar sunacağını belirterek “Dünyadaki değişimin mahiyeti, ülkemizin önünde çok büyük fırsat pencereleri açıyor, bunu değerlendireceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, video-konferans usulüyle gerçekleştirilen AK Parti Merkez Yürütme Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, maruz kalınan Covid-19 salgınının, en küçük bir rehavete, en küçük bir gevşemeye izin vermeyen, hemen yeniden hortlama potansiyeli olan sinsi bir özelliğe sahip olduğunu anlattı. 
Elde edilen neticelerin, devreye alınan tedbirlerin yerinde olduğunu gösterdiğini belirten Erdoğan, şöyle devam etti:
Hastalıktan yakamızı kurtarabilmemiz için bu tedbirleri uygulamaya tavizsiz şekilde devam etmemiz gerekiyor. 65 yaş üstü ve 20 yaş altının haftalardır evlerinden çıkamadığını unutmuyoruz. Faaliyetlerine ara veren işletmelerin sahiplerinin ve çalışanlarının yaşadığı sıkıntıları gayet iyi biliyoruz. Hayatı bu derece sınırlandırmanın ülkemize ve milletimize nasıl bir maliyeti olduğunun çok iyi farkındayız. Ancak şayet bu süreçte fedakârlık yapmaz ve salgını diğer ülkelerle eş zamanlı olarak geride bırakmazsak çok daha ağır kayıplar yaşayacağımızı da biliyoruz. Bunun için hep birlikte sabrettik ve inşallah neticeye doğru yaklaşıyoruz. Bir müddet daha dişimizi sıkacağız, güzel günlere de kavuşacağız.
Erdoğan, salgın sonrası kurulacak yeni sistemin Türkiye’ye fırsatlar sunacağını belirterek “Dünyadaki değişimin mahiyeti, ülkemizin önünde çok büyük fırsat pencereleri açmakta. Hazırlıklarımızı tamamlayıp bu fırsatı değerlendireceğiz” dedi.
Pandemi döneminde sağlık hizmetlerini en üst düzeyde tutmanın yanında verilen desteklerle her kesimden vatandaşın bu süreci en az sıkıntıyla atlatmasını sağlamaya çalıştıklarını vurgulayan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: 
Ekonomik İstikrar Kalkanı kapsamında bugüne kadar açıkladığımız desteklerin tutarı 200 milyar lirayı buluyor. Bu, Türkiye’de doğrudan reel sektöre ve en alt gelir grubuna verilmiş en büyük destek rakamıdır. Salgın tedbirlerini belirlediğimiz takvime göre aşamalı olarak kaldırdıkça inşallah ülkemizde üretim çarkları yeniden tam hız dönmeye, halkımızın ve devletimizin kasası tekrar dolmaya başlayacaktır. Yeter ki, bu salgını bir an önce ve en az hasarla geride bırakabilelim.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...