Cumhurbaşkanı Erdoğan, Obama'ya seslendi: Nerdesin?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Obama'ya seslendi: Nerdesin?

GÜNDEM Haberleri

Meksika Cumhurbaşkanı Enrique Pena Nieto ile baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Daha önce 2 kez başbakan olarak buraya gelmiştim, bu üçüncü ziyaretim. 2 ülke ilişkilerini en geniş manada ele alma fırsatı bulduk. Burada 3 anlaşma yaptık. Ortak deklarasyonu imzaladık. 12 yıl önce aramızdaki ticaret hacmi çok komikti, 1,2 milyon dolardan, 100 kat arttırdık. 2018 yılını gelin her iki ülke olarak kültür turizm yılı olarak ilan edelim, vatandaşlarımızın rahat geliş gidişlerini sağlayalım. Karşılıklı vizeleri kaldıralım teklifi yaptık. Bir an önce THY'nin de buraya gelmesi için yetkili arkadaşlarımız çalışmaları yürütecek. 24 -25 Nisan'da Çanakkale'ye davet ettim, kendileri katılamasa da en düzeyde katılım sağlayacaklarını söylediler.


SAYIN OBAMA'YA SESLENİYORUM, NERDESİN BAŞKAN DİYORUM
Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'de 3 Müslüman gencin öldürülmesine ilişkin "Başkan Obama'nın, Sayın Kerry'nin, Biden'ın şu ana kadar hiç bir açıklama yapmamış olması çok manidar" dedi.Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'de üç Müslüman gencin öldürülmesine ilişkin açıklamaları şöyle: "Ben Sayın Obama'ya sesleniyorum, 'Neredesin Başkan' diyorum. Dışişleri Bakanına, Biden'e sesleniyorum 'Neredesiniz' diyorum. Biz siyasiler, ülkemizde işlenen cinayetlerden sorumluyuz. Tavrımızı ortaya koymak zorundayız. Çünkü halk size oylarını verirken 'Benim can güvenliğimi, mal güvenliğimi sağlayacaksın' diye veriyor. Eğer siz, bu tür bir olay karşısında sessiz kalırsanız, dünya da size her zaman sessiz kalacaktır ve diyorum ki; unutmayın, dünya 5'ten büyüktür" "Başkan Obama'nın, Sayın Kerry'nin, Biden'ın şu ana kadar hiç bir açıklama yapmamış olması çok manidardır" nbsp;


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...