Cumhurbaşkanı Erdoğan, o sözüne ispat gösterdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, o sözüne ispat gösterdi

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TÜBİTAK'ın imza töreninde konuştu.

TÜBİTAK imza törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı konuşmasında paralel operasyona değinerek "Ak ile kara ortaya çıkacak" dedi.

"YARGIYI DA HAŞHAŞİLERDEN TEMİZLEYECEĞİZ"

Şöyle bir geriye dönüp baktığımızda başladığımız nokta ile geldiğimiz nokta arasında çok büyük bir fark olduğunu görüyoruz. Şimdi 50 faal teknoparklarımız bulunuyor. Hemen yakınımıza kurmakta bulunduğumuz bilişim vadisi bize çok büyük bir gurur tablosunu kazandırıyoruz. Bu durumlar ülkemizin ne kadar ileride olduğunu gösteriyor. Geçtiğimiz 12 yılda sadece TÜBİTAK bünyesinde bulunduğumuz destek 4,5 milyonu buldu. İlim ve bilimin gelişmesi için çok büyük bit hassasiyet içerinde olduk ve destekledik. Ama bizim bütün iyi niyetimize rağmen bazı kurumlar bunu içten içe çökertmeye başladığını fark ettik. TÜBİTAK'ın içine öyle birileri yer alıyor ki bilim ve teknoloji için değil üst yönetimdekilerin kriptolu telefonunu dinlemek için gayret veriyor. Bizim nasıl sırtımızdan hançerlendiğimizin kanıtı bu dinlemelerdir. Bu kalleşçe ve alçakça bir davranıştır. Bilimsel çalışma yapsın diye alınan elemanların Kuvvet komutanlarını, bakanlarımızı, dönemin Cumhurbaşkanını dinlemek için kullandılar. Bunlar soruşturulmuyor, soruşturulamıyor. Bu kişiler maalesef yargıya sızmış haşhaşiler tarafından korunuyor. nbsp;Yargıyı da haşhaşilerden temizleyeceğiz.

"YARGI İÇİNDEKİ ÇETELEŞMEYİ ÇÖKERTTİK"

Bazıları gittiler ve gazetenin içinde beklemeye başladılar. Neden orada durmaya başladılar? Eğer temizseniz çıkın ortaya. Başlarına gelecek olanları biliyorlar. Yaptıkları ihanetler dahi bunların ne kadar hain olduklarının kanıtıdır. Bazı basın organları bunları ağlayan fotoğraflarını paylaşıyorlar. Sadece içeride değil dışarıda da paralel yapı var. Dediğim gibi bunların tüm faaliyetleri düzenleyecek kapasiteleri yok. Bir üst akıl var demiştim. O zekaya sahip değiller. Yargı içindeki çeteleşmeyi de çökerttik. Masum ile suçlunun birbirinden ayrılacağı bir Türkiye var. Biz hiç kimse zavallılığını dünyaya sergilemesin. nbsp;

"AK İLE KARA ORTAYA ÇIKACAK"

Ak ile karanın çıkacağı bu süreçte herkes elinden geleni yapmalıdır. Gemiyi daha ilk rüzgarda terk edenler var. Bunlarla birlikte ihanetin ortaya çıkacağından korkup yurt dışına çıkanlar var. Yurt içinde olduğu gibi yurt dışında da inlerini takip edeceğiz. Vatan nbsp;için millet için çalışacağız. ARGE çalışmaları Savunma Sanayii'nde çok önemli yeri vardır. Savunma Sanayii'nde her alanda kendi çalışmalarımızı gerçekleştirmemiz gerekiyor. Biz neden parmak ucuyla yapılıp pahalıya satılanları neden yapamıyoruz? Bu bir özgüven meselesidir. Ben bu özgüveni sizde görüyorum, görmek zorundayım. buradan hocalarımızın ve yöneticilerimizinde yeni adımları atması lazım. 'Yapazağız, üreterceğiz' demeleri lazım. Bugün ülkemiz Savunma Sanayii'de 1,5 milyon dolarlık ihracatına ulaştı. Savunma Sanayii araçlarının harcaları azaldı. Dünya çağında söz sahibi ülkeler arasına girdik. nbsp;2023'te Savunma Sanayii'mizi dışa bağımlılığını tamamen ortadan kaldıracağız.

TÜRKİYE GAZETESİ

##tgvideo##

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...