Cumhurbaşkanı Erdoğan Külliyesi'nde Bahçeli'yi kabul etti

Düzenleyen:
Cumhurbaşkanı Erdoğan Külliyesi'nde Bahçeli'yi kabul etti

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhur İttifakı’nın diğer ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yaklaşık 1 saat süren bir görüşme gerçekleştirdi. Ana gündem maddesinin ‘yeni anayasa’ olduğu görüşmede liderler, İnsan Hakları Eylem Planı, ekonomi reformu, Doğu Akdeniz, Libya ve AB ile yeni dönem ve Meclis gündemine önümüzdeki dönemde getirilmesi planlanan yasaları da değerlendirdi.

Ebru KARATOSUN

  
BAHÇELİ, DESTEĞİNİ BU KEZ YÜZ YÜZE İLETTİ
 Edinilen bilgilere göre, yeni anayasanın yapılması gerektiğiyle ilgili önceki gün bir açıklama yapan MHP lideri Bahçeli, görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bu konudaki desteğini yüz yüze iletti. Görüşmede, Cumhur İttifakı’ndan oluşturulacak komisyonun kısa bir süre içerisinde yeni anayasa için çalışmalara başlaması konusunda değerlendirmeler yapıldı.
  
 REFORMLAR MASADAYDI
 Yine, görüşmede hukuk ve ekonomi alanında yapılması planlanan düzenlemeler de gündeme geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, İnsan Hakları Eylem Planı’nın taslak metni konusunda Bahçeli’ye bilgi verdiği aktarıldı. Ayrıca, ekonomi alanında yapılması planlanan reform çalışmalarının son durumu da konuşuldu.  
  
 DOĞU AKDENİZ’E TAM DESTEK
 Erdoğan-Bahçeli görüşmesinde, Doğu Akdeniz’deki gelişmeler de masaya yatırıldı. Yunanistan ile geçtiğimiz günlerde İstanbul’da başlayan istikşafi görüşmelerle ilgili değerlendirmeler yapıldı. Bahçeli’nin ise, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de hak ve çıkarlarını koruması konusunda hükümete olan desteğin sürdürüleceğini ifade ettiği belirtildi. Terörle mücadeleyle ilgili gelişmelerin de gündeme geldiği Erdoğan-Bahçeli görüşmesinde, AB ile yeni dönem ve Libya’daki son durumla ilgili konular da ele alındı.
  
 MECLİS ÇALIŞMALARI GÜNDEME GELDİ
 Erdoğan ve Bahçeli, iç politikayla ilgili de önemli istişarelerde bulundu. Meclis çalışmalarının gündeme geldiği görüşmede, kanun teklifleriyle ilgili değerlendirmelerin yapıldığı öğrenildi. Bunların yanı sıra, Anayasa Mahkemesi’nin Enis Berberoğlu ile ilgili ikinci kez verdiği ihlal kararının da konuşulduğu belirtildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...