Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Batı'ya Gazze tepkisi: 'Ölen müslümanları görmüyorlar'

Düzenleyen: / Kaynak: turkiyegazetesi.com.tr
- Güncelleme:
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Batı'ya Gazze tepkisi: 'Ölen müslümanları görmüyorlar'

GÜNDEM Haberleri  / turkiyegazetesi.com.tr

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Türk Talebe Birliği Genel Kurulu'nda önemli açıklamalarda bulundu. Burada Gazze meselesi üzerinden Batı'ya tepki gösteren Erdoğan, İsrail'in bir terör devleti olduğunu ve Gazze'de soykırım yapıldığını vurguladı. Erdoğan, Almanya ziyaretine ilişkin de 'Dün akşamki ziyaretimde de ne yazık ki bunları gördük. Cumhurbaşkanında da bunu gördüm, diğerinde de. Yatıyorlar kalkıyorlar söyledikleri şey Hamas da Hamas. Batı sadece Hamas diyor, ölen müslümanları görmüyor.' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'da düzenlenen Milli Türk Talebe Birliği Genel Kurulu toplantısında açıklamalarda bulundu. Erdoğan, konuşmasında İsrail'in Gazze'deki saldırılarına değinerek Batı'yı sert sözlerle eleştirdi ve 'Haçlı - Hilal anlayışı bitmiş değil; aynen devam ediyor. Bütün Haçlı - Emperiyalist yapı bir arada. Birbirlerinden ayrı yanları yok.' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

'Milli Türk Talebe Birliğimizin 62. Genel Kurulu'nun hayırlara vesile olmasını Allah'tan diliyorum. Kuruluşundan bugüne Milli Türk Talebe Birliğimizin çatısı altında görev alan, hizmet veren herkese şükranlarımı sunuyorum. Bugün de aynı kutlu mücadeleyi sürdüren kardeşlerimizin her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Genel kurulumuzda hizmet bayrağını devralacak olan kardeşlerime rabbimden başarılar diliyorum. Bilindiği gibi Milli Türk Talebe Birliği'nin kuruluşu 1916'ya kadar gider. Cumhuriyetin ilanından sonra da çalışmalarını sürdüren birliğimiz Hatay meselesinin en hararetli günlerinde aldığı aksiyon sebebiyle 1936 yılında kapatılmıştı.

Yaklaşık 10 yıl sonra yeniden faaliyete geçen Milli Türk Talebe Birliği 1965 yılına kadar ismine ve temsil ettiği misyona pek de uyuşmayan bir yönetimin elinde adeta bizar olmuştu. Daha sonra yeniden isminde ifadesini bulan milli bir çizgiye yönelen birliğimiz benzer pek çok sivil toplum kuruluş gibi 12 Eylül darbesinin enkazı altında kalmıştır.

'BATI ÖLEN MÜSLÜMANLARI GÖRMÜYOR'

Bütün Batı bir arada. Birbirinden ayrı yanları yok. Dün akşam ki ziyaretimde ne yazık ki bunları gördük. Cumhurbaşkanında da bunları gördük. Yatıyorlar kalkıyorlar Hamas'ta Hamas, Hamas'ta Hamas. 7 Ekim'deki çıkış bu hali tetikledi diyorlar. Kendilerine şunu söyledim, "13 bin kadın çocuk İsrail tarafından öldü.' Bunu niye konuşmuyorsunuz. İsrail'in elindeki rehineler ne olacak? İsrail, rehineleri versin biz de Hamas için görüşelim. Batı sadece Hamas diyor, ölen müslümanları görmüyor.

'HEDEFLERİMİZİN ÖNÜNE GEÇMEK İSTEYENLERE MÜSAADE ETMEYECEĞİZ'

Haçlı-Hilal anyaışı bitmiş değil. Ateş çemberini körükleyenlerin amacı Türkiye'nin hedeflerinin önüne geçmek ama müsaade etmeyeceğiz. Ne olursa olsun dik duracağız. Bundan taviz veremeyiz. Bireysel kariyeri peşinde koşmaktan başka ideali olmayan kiltle bizim istikbalimizi emanet edeceğimiz gençlik olamaz. Bize düşen görev, gençlerimize adına Türkiye Yüzyılı dediğimiz büyük Türkiye'nin inşası için gereken altyapıyı kurmak ve imkanları sağlamaktır. Vatan topraklarındaki bin yıllık varlığımızın daha binlerce yıl devam edebilmesini ancak bu şekilde temin edebiliriz.

'İSLAM ÜLKELERİ GÜÇLÜ DURUŞ SERGİLEYEMİYOR'

Her kim Suriye'den, Irak'tan, Karabağ'dan Libya'dan Kudüs'ten bize ne diyorsa büyük Türkiye yürüyüşüne çelme takıyordur. İslam ülkeleri Kudüs konusunda güçlü duruş sergilemiyor. Türkiye mutlaka güçlü olmak zorundadır. Suriye darmadağın, Irak kırılgan, Libya bütünlüğünü hala sağlayamadı. İsrail bölgedeki her devleti tahrik eder hale geldi, içi gücü bu. İslam ülkeleri maalesef Kudüs meselesi gibi durumlarda bile güçlü duruş sergileyemiyor. Türkiye dayanışma sergilemek için çalışıyor.

Üzüntüyle ifade etmem gerekir ki Gazze meselesinde güç birliği oluşturamadık. Batılı ülkelerin yönetimleri İsrail'in esiri olmuş durumda.

'NETANYAHU'NUN ECELİ YAKINDIR'

İsrail'in Gazze'de ve diğer şehirlerde uyguladığı devlet terörü bir soykırımdır. Şu anda 2 bini aşkın avukatla birlikte bu soykırımı gerekli yerlere şikayet edeceğiz. Bu bedel ödenecek. Ama parlamentomuzda bakıyoruz, bir siyasi partinin genel başkanı Netanyahu gibi konuşuyor. Bu Meclis'in çatısı altında Netanyahu gibi konuşanlar olmamalı. Dün de söyledim, İsrail bir terör devletidir. Bu terör devletinin başında olan kişi de şu an İsrail halkını isyan ettiriyor. Onun için eceli yakındır. Bu suçun mutlaka uluslararası düzeyde araştırılması şarttır.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: turkiyegazetesi.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...