Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar yolcusu! Ana gündem Gazze

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar yolcusu! Ana gündem Gazze

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Körfez İşbirliği Konseyi toplantısına katılmak üzere yarın Katar'a gidecek. Burada bir dizi temaslar gerçekleştirecek olan Erdoğan, Katar Emiri Al Sani ile de görüşecek. Gazze'deki İsrail saldırıları ele alacak. Görüşmede ana gündem ise İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yarın öğleden sonra Katar'ın başkenti Doha'da olacak. 

Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile bir araya gelecek. Görüşmede hem iki ülke ilişkileri hem de bölgesel gelişmeler ele alınacak.

ANA GÜNDEM GAZZE

Cumhurbaşkanı'nın, Al Sani ile görüşmesinde en önemli başlıklardan biri de Gazze olacak. Erdoğan, çatışmalara ara verilmesinde arabuluculuk rolü üstlenen Katar Emiri ile Gazze'de insani aranın yeniden başlatılması ve kalıcı ateşkesin sağlanması konularını görüşecek.

KÖRFEZ İŞ BİRLİĞİ KONSEYİ TOPLANTISI

,Erdoğan salı günü de Katar'da olacak. Körfez İş birliği Konseyi toplantısına katılacak.

Erdoğan'ın bu toplantıda da İsrail'in Gazze'deki katliamıyla ilgili mesajlar vermesi bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar ziyaretinin ardından Türkiye'ye dönecek.

KATAR BÜYÜKELÇİSİ CASİM AL SANİ, TİCARİ İLİŞKİLERE VURGU YAPTI

Türkiye-Katar Yüksek Stratejik Komitesi 9. Toplantısı hakkına konuşan Katar'ın Ankara Büyükelçisi Şeyh Muhammed bin Nasır bin Casim Al Sani, toplantıda 'birçok anlaşma imzalanması bekleniyor' dedi.

Katar Büyükelçisi Şeyh Muhammed bin Nasır bin Casim Al Sani, 4 Aralık'ta Doha'da gerçekleştirilecek Türkiye-Katar Yüksek Stratejik Komitesi 9. Toplantısı'nın ikili ilişkilerin tüm boyutlarıyla tartışılmasına ve önemli bölgesel ve uluslararası konulara ilişkin görüş alışverişinde bulunulmasına fırsat tanıyacağını belirtti.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...