Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç Başbakanı Kristersson'u bugün Beştepe'de kabul edecek

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç Başbakanı Kristersson'u bugün Beştepe'de kabul edecek

GÜNDEM Haberleri

İsveç'in çiçeği burnunda Başbakanı Kristersson Türkiye'ye geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kristersson'u bugün Beştepe'de ağırlayacak. Görüşmede özellikle Türkiye'nin İsveç'ten beklediği terörle mücadele adımları konuşulacak. Ve ikili ilişkiler tüm boyutlarıyla ele alınacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde İsveç Başbakanı Ulf Kristersson ile görüşecek. Görüşmelerde, Türkiye-İsveç ilişkilerinin tüm boyutlarıyla gözden geçirileceği ve İsveç'in NATO üyeliğinin ele alınması bekleniyor.

RESMİ TÖRENLE KARŞILANACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daveti üzerine Türkiye'ye gelen Kristersson resmi törenle karşılanacak, baş başa ve heyetler arası görüşmenin ardından iki lider ortak basın toplantısı düzenleyecek. Erdoğan, Kristersson onuruna resmi akşam yemeği verecek.

TÜRKİYE'NİN AJANDASINDA NELER VAR?

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, resmi görüşmelerde, Türkiye-İsveç ilişkilerinin tüm boyutlarıyla gözden geçirileceği belirtildi.

Görüşmelerde ayrıca, stratejik ortak İsveç ile NATO Madrid Zirvesi marjında imzalanan Üçlü Muhtıra temelinde, İsveç'in NATO'ya üyelik başvurusu, Türkiye-Avrupa Birliği ilişkileri ile küresel ve bölgesel meseleler hakkında görüş alışverişinde bulunulması öngörülüyor.

İSVEÇ'TE YENİ HÜKÜMETTEN MEMNUN EDİCİ MESAJLAR

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson göreve geldikten sonra ilk dış mesajını Türkiye'ye göndermişti. Önceliklerinin kendi ulusal güvenlikleri olduğunu belirten Kristersson, Türkiye ile yapılan anlaşmaya sadık olduklarını ve  terör örgütleri ile aralarına mesafe koyacaklarını dile getirmişti. 

BAKAN BİLLSTROM: YPG'NİN PKK İLE ÇOK YAKIN BAĞLANTISI VAR

Geçtiğimiz günlerde İsveç Radyosu'na konuşan İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billstrom, yeni hükümetin terör örgütü YPG ile aralarına mesafe koyacaklarını duyurdu. Billstrom açıklamasında "Bu kuruluşlar ile PKK arasında çok yakın bir bağlantı var" dedi ve "Birincil hedef İsveç'in NATO'ya üyeliği" diye de ekledi.

ÖNCEKİ HÜKÜMETİN PASİFLİĞİ 

Önceki hükümet 3'lü muhtıradan sonra anlaşmada yer alan sorumlulukları yerine getirme konusunda ağırdan alıyordu. Türkiye'ye karşı vaadelin terörle mücadele ve iadeler konusunda hiçbir somut atmamıştı. Sadece Türkiye yönelik silah ambargosu kaldırılmıştı. Konuyla ilgili yakın zamanda değerledirme yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç'in iyi bir görüntü vermediğini söyleyerek anlaşma şartları yerine getirilmediği takdirde İsveç'in NATO üyeliği Meclis'te onay alamayacağının mesajını vermişti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...