Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç'in yeni Başbakanı Kristersson ile görüştü

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç'in yeni Başbakanı Kristersson ile görüştü

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç Başbakanı Ulf Kristersson ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede terörle mücadele vurgusu öne çıkarken, Erdoğan yeni başkanı Ankara'ya davet etti.

Görüşmede İsveç'in yeni Başbakanı Ulf Kristersson'ı tebriklerini ileten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kristersson'ın 19 Ekim'de kendisine gönderdiği mektuba da değinerek kendsini Ankara'da misafir etmekten memnuniyet duyacağını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç hükümetiyle ikili ilişkileri her alanda ileriye taşımaya hazır olduklarını belirtti.

ÜÇLÜ MUHTIRA YOL GÖSTERİCİ OLACAK

İsveç Başbakanı Kristersson'ın Üçlü Muhtıra'ya bağlı olduklarına dair açıklamalarını takip ettiğini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu Muhtıra'nın gelecek süreç bakımından yol gösterici olacağını dile getirdi.

TERÖRLE MÜCADELE VURGUSU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör örgütlerinin İsveç'in NATO üyeliğini ve Türkiye ile ikili ilişkilerini rehin almasını engellemenin ortak menfaat olduğunu vurguladı.

Kristersson, Twitter'daki hesabından yaptığı paylaşımda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yapıcı bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç'in yeni Başbakanı Kristersson ile görüştü

'ZİYARETİ SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUM'

Paylaşımda, "Yakın zamanda Ankara'yı ziyaret etmeyi sabırsızlıkla bekliyorum. Hükümetim NATO üyeliği için Türkiye, Finlandiya ve İsveç arasındaki Üçlü Muhtıra'yı yerine getirecek." ifadeleri kullanıldı.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...