Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail’in nefesini keseceğiz

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail’in nefesini keseceğiz

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Birleşik Arap Emirlikleri’nde düzenlenen Dünya İklim Eylemi Zirvesi’ne katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dönüş yolunda uçakta soruları cevapladı.

İSMAİL KAPAN'IN HABERİ - Cumhurbakşanı Erdoğan’ın, Gazze’deki İsrail vahşeti başta olmak üzere sıcak gündemle ilgili mesajları şöyle: 

> Gazze’de barışın peşini bırakmayacağız. İslam İşbirliği Teşkilatı bünyesinde Dışişleri Bakanımız Hakan Fidan’ın da içinde olduğu Yediler Grubu var. Onlar da çalışmaları sürdürüyor. 3 bine yakın avukat Lahey’de Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne gerekli başvuruyu yaptı. Bu davanın peşini bırakmayacağız. Rahmetli Aliya’nın dediği gibi “Unutulan soykırım tekrarlanır.” Bu soykırımı unutturmayacağız. Er ya da geç, İsrail mutlaka hesap verecek. Netanyahu’ya şartsız destek veren ülkelerin alnına da kara leke yapıştı. Nesiller boyunca sessizliklerinin bedelini ödeyecekler. Vicdan mahkemelerinden aldıkları cezadan kurtulamayacaklar. Soykırım mağduru diye yıllarca ortalıkta dolaşan İsrailli yöneticiler, artık atalarının katillerine dönüştü. Bu hükmü insanların zihinlerinden de, tarihin kayıtlarından da, vicdanlardan da silemeyecekler.

> Tevrat’taki on emir içerisinde sadece “öldürmeyeceksin” yok. On emrinden biri de “komşunun malına, mülküne göz dikmeyeceksin!..” Netanyahu dinî söylemlerle soykırımlarını temellendirmeye çalışıyor ancak görüyorsunuz yaptıklarının dinî dayanağı yok. Bunlar işgalci... Bu bir devlet terörüdür. 

> Gazze’de dökülen tek bir damla kan bile boşa gitmeyecek. Bakın Filistin davasını merak edenler İslam’la şerefleniyor. Yeni bir uyanış, yeni bir diriliş. İsrail, ‘Ben bu işi bitirdim’ diyemeyecek. Attığımız adımlarla nefesini, soluğunu kestireceğiz. 

> Amerika’ya ilk seyahatimde, 20 yıl önce Hamas’ı sormuşlardı. Demiştim ki “Hamas terör örgütü değil. Onlar, 1947’den şu ana kadar elde tutabildikleri bir avuç toprakta mücadelelerini sürdüren insanlar.” Kim ne derse desin, Hamas’ı terör örgütü olarak kabul edemem. Siz PKK’yı, YPG’yi, FETÖ’yü ödüllendirirken, hatta Oval Ofis’te ağırlarken, kalkıp da Hamas’ı bu şekilde yorumlamamızı bekleyemezsiniz. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail’in nefesini keseceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan, aralarında Genel Yayın Yönetmenimiz İsmail Kapan’ın da olduğu gazetecilerin sorularını cevapladı.

"ADAYLARIMIZI BİZİ MAHÇP ETMEYECEK"

Erdoğan, yerel seçim hazırlıkları ve muhalefetin durumunu şöyle yorumladı: Biz politikalarımızı muhalefete göre değil, tamamıyla Cumhur İttifakı’nın çerçevesiyle belirliyoruz. 30 büyükşehirin dışında 51 il belediyesi ile ilgili değerlendirmeleri yine Cumhur İttifakı olarak yapacağız. CHP ile İYİ Parti veya HEDEP ne yapar? Biz kendi işimize, yolumuza bakacağız. Karşımıza kim çıkarsa en son seçimde olduğu gibi milletimizin desteğiyle dersini verir ve kendi iç buhranları ile onları baş başa bırakırız. Yeniden masa kurma çabaları varsa kurabilirler. Milletimiz masadan kalkanları, sonra tekrar oturanları, birbirlerini hançerleyenleri, Cumhurbaşkanlığına layık gördüklerini kısa süre sonra Genel Başkanlık koltuğuna layık görmeyenleri çok iyi biliyor. Biz millete hakkıyla hizmet etmenin derdindeyiz. Şehirlerimizi en iyi şekilde yönetecek adaylarımızı oluşturmakla, projelerimize son hâlini vermekle meşgulüz. İstanbul’da da, Ankara’da da parti teşkilatımın içerisinde görevli olan arkadaşlarım çalışmalarını yürütüyorlar. Bizleri mahcup edecek isimleri milletimizin önüne koymayız. 

ASGARİ ÜCRET TEK ZAMLA BİTER

> Erdoğan, milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücret konusuna değindi: Asgari ücretle ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan şu anda çalışmalarını yapıyor. İşçi, işveren temsilcileri ile görüşmelerini bitirdikten sonra neticeyi getirecek. Ondan sonra en uygun asgari ücret neyse kararını vereceğiz. Bütün mesele tarafları mağdur etmeden bir neticeye varabilmek. Asgari ücret artışı zaten biliyorsunuz yıl içinde bir kezdir. Bir kez verilecek zamla bu iş biter. Vatandaşımızı enflasyona ezdirmedik ve ezdirmeyiz. Ekonomi yönetimimiz enflasyonu dizginleyici adımlar attı. İşaretler olumlu, yakında enflasyonun kalıcı bir şekilde dizginleneceğini göreceğiz. Bu  meseleyi de tarihe karıştıracağız.

FENOMENLER, FONCULAR DEVLETİN TAKİBİ ALTINDA

> Cumhurbaşkanı, Türkiye’nin günlerdir konuştuğu fon vurgunu ve adı kara para aklama iddialarına karışan fenomenler için de şöyle dedi: Türkiye hukuk devletidir ve kim hukuksuzluk yapıyor ise cezasını çeker. Konu yargıdadır ve yargı bununla ilgili gerekli araştırmasını yapmaktadır. Vatandaşlarımızın kolay para vaadiyle, kısa zamanda yüksek kâr sunan dolandırıcıların türlü tuzaklarına düşmemelidir. Devlet tabii ki bunların peşindedir ve oyunları bozmaktadır. Buradan sakınma diye bir şey söz konusu değil. Bu olayda adı geçen şüphelilerle, futbolcu arkadaşlarla ilgili süreç devam ediyor. Bankanın en üst düzey yöneticileri ile ilgili de bütün soruşturmalar sürüyor. Öyle zannediyorum ki kısa zamanda neticeleri alacağız. 

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...