Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP lideri Özgür Özel Anıtkabir'de ilk kez tokalaştı

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP lideri Özgür Özel Anıtkabir'de ilk kez tokalaştı

GÜNDEM Haberleri  / Haber Merkezi

CHP lideri Özel, Anıtkabir'de genel başkan sıfatıyla katıldığı ilk törende Cumhurbaşkanı Erdoğan ile tokalaştı. O anlar objektiflere takıldı. Ardından muhabirlere açıklama yapan Özel, "Sadece el sıkıştık." dedi.

Cumhuriyet'in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün 85'inci ölüm yıl dönümünde devletin zirvesi Anıtkabir'deydi...

Anıtkabir'deki tören, saat 08.45'te devlet erkanının Aslanlı Yol'dan yürüyüşüyle başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki kortejde TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyeleri, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca ve diğer devlet erkanı yer aldı.

Daha sonra Erdoğan ve beraberindekiler, Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı.

TÖRENDE BİR İLK

Öre yandan törende bir ilk de yaşandı. 4-5 Kasım'da yapılan kurultayda yapılan seçimde Kemal Kılıçdaroğlu'nu devirerek CHP'nin yeni genel başkanı olan Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilk kez selamlaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, alana geldikten hemen sonra protokoldeki isimleri selamlarken Özel ile tokalaşması objektiflere takıldı.

"SADECE EL SIKIŞTIK"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, törenin ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile tören öncesinde konuşup konuşmadığının sorulması üzerine; “Merhabalaştık. Sadece el sıkıştık.” dedi.

"ATA’NIN HUZURUNDA SİYASİ REKABET OLMAZ"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin hayırlı olsun dileklerinde bulunup bulunmadığının sorulması üzerine ise “Devlet Bey ile merhabalaştık. Hatır sorduk. 10 Kasım olduğu için bir matem günü. Yine, daha önce birlikte çalıştığımız çok sayıda arkadaşımızla burada görüşme imkânı oldu ama Cumhuriyet’in 100. yılında 10 Kasım’da bu büyük matemde; siyasi parti farklılıklarının, siyasi rekabetlerin olmadığı bir ortamda olmak gerekiyor. Ata’nın huzurunda siyasi rekabet olmaz” dedi.

ERDOĞAN KURULTAY'DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ

Özgür Özel'in kurultaydaki Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala'ya selam gönderdiği konuşmasını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'nin yeni liderine tepki göstermişti. 

"AL BİRİNİ VUR ÖTEKİNE"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bay Bay Kemal kime selam verdi? Demirtaş'a Kavala'ya. Kongreyi kazanan zat da onlara selam verdi. Özel de Kılıçdaroğlu da teröristlere selam gönderdi. Al birini vur ötekine.” ifadelerini kullanmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuya ilişkin şunları söyledi;

Ana muhalefetin kongresi vardı. Bay bay Kemal kime 'bay bay' dedi, Edirne'deki terörist başına 'bay bay' dedi, Kavala'ya 'bay bay' dedi. Kongreyi kazanan zat da, o da aynen Selahattin Demirtaş'a, Kavala'ya selam verdi. Al birini vur ötekine.. Bunların birbirinden farkı var mı, yok. Bunlar terör örgütleri ile omuz omuza yürüdü.

ÖZGÜR ÖZEL NE DEMİŞTİ?

Özgür Özel kurultaydaki konuşmasının hemen başında terör tutuklusu HDP'li Selahattin Demirtaş ve Gezi olaylarının finansörü tutuklu Osman Kavala'ya selam göndermişti.

Özel, "Memleketimin dört bir yanında altı oklu bayrağı sallayanlara, Soma’da, Zonguldak’ta, Bartın’da yerin yüzlerce metre altında çalışanlara, İzmir’de Agrobay’da direnen kadınlara, Silivri’de Bakırköy’de hepimizin yerine yatan Can Atalay’a, Tolga Şardan’a, Osman Kavala’ya, Selçuk Mızraklı’ya, Selahattin Demirtaş’a selam olsun." ifadelerini kullanmıştı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...