Cumhurbaşkanı Erdoğan hedefteki iki bölgeyi ilk kez duyurdu: Bölgede hareketlilik başladı! SMO tatbikatla gözdağı verdi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Cumhurbaşkanı Erdoğan hedefteki iki bölgeyi ilk kez duyurdu: Bölgede hareketlilik başladı! SMO tatbikatla gözdağı verdi

GÜNDEM Haberleri  / AA

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Suriye’ye yeni harekat sinyali sonrasında gözler bölgeye çevrildi. Erdoğan ilk kez hedefteki iki bölgeyi duyurdu. Türkiye büyük operasyona hazırlanırken SMO iki bin askerin katıldığı tatbikatla bölgede gözdağı verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Suriye’ye yeni harekat sinyalinin ardından Suriye’de hareketlilik başladı. Yeni bir sürece girildiğini belirten Erdoğan, Suriye’de teröristlerden arındırılacak bölgeleri tek tek açıkladı. Erdoğan, iki bölgenin adını ilk kez duyurdu. Suriye Milli Ordusu, harekat sinyali sonrasında harekete geçti.

Türkiye’nin olası Suriye operasyonuna destek vereceğini açıklayan Suriye Milli Ordusu, “Türk ordusunun yanında savaşacak binlerce askerimiz var” açıklamasında bulunmuştu. Destek mesajı veren Suriye Milli Ordusu 2000 askerle tatbikat ve eğitimlere başladı. Erdoğan, hedef olarak açıklandığı iki bölge Tel Rıfat ve Münbiç’te tatbikatlar başlatıldı.

Suriye Milli Ordusu İkinci Kolordu Komutanlığı'na bağlı Özel Kuvvetler Komutanlığı’na bağlı 2 bin SMO unsuru ve 150 askeri araç senaryo gereği terör örgütü PKK’nın elindeki bir bölgeyi temizledi. 

Tatbikatta PKK’nın işgali altındaki bölgeye yoğun atışları gerçekleştirildi. SMO tarafından üretilen zırhlı araçlar da tatbikatta yer aldı. Tatbikata  Suriye muhalefetinin Geçici Hükümeti Savunma Bakanı Hasan Hamadi, Özel Kuvvetler Komutanı Seyf Ebu Bekir ve SMO komutanları katıldı.

Havan mermisi, roketatar, ısı güdümlü füze ve uçaksavar mermilerin kullanıldığı tatbikatta tank atışları yapıldı, SMO tarafından üretilen İHA da keşif uçuşu yaptı. Tatbikatta temsili olarak hazırlanan örgüt mevzilerine yönelik saldırılar gerçekleştirilerek bu mevziler SMO özel kuvvetler unsurlarınca terörden arındırıldı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...