Cumhurbaşkanı Erdoğan, Elon Musk'ı Türkevi'nden ağırladı

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri  / Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, SpaceX'in kurucusu Elon Musk'ı ABD'nin New York kentinde bulunan Türkevi'nde kabul etti. Musk görüşmeye kucağında çocuğu ile geldi.

BM Genel Kurulu için ABD'ye giden Cumhurbaşkanı Erdoğan, SpaceX'in kurucusu Elon Musk ile bir araya geldi. Kritik görüşmede gündem Musk'ın Türkiye'ye yapmayı planladığı yatırımlar...Yaklaşık 45 dakika süren görüşme basına kapalı olarak gerçekleşti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Elon Musk'ı Türkevi'nden ağırladı

Elon Musk'ın Türkevi'ne kucağında çocuk ile girmesi dikkat çekti.

Erdoğan, Musk’a Daha Adil bir Dünya Mümkün kitabını hediye etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Elon Musk'ı Türkevi'nden ağırladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Musk’a Türkiye’nin teknoloji alanındaki atılımlarından, Dijital Türkiye Vizyonu ve Ulusal Yapay Zeka Stratejisi’nden bahsetti. TOGG’un Türkiye’de yollara çıkmasıyla birlikte Tesla’nın da Türkiye pazarına girdiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tesla’nın yedinci fabrikasını Türkiye’de kurması için çağrı yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin uzay programı kapsamında atılan ve atılacak adımlarda SpaceX ile iş birliği imkanlarının doğabileceğini ifade ederek Musk’ı İzmir’de düzenlenecek Teknofest’e davet etti.

Erdoğan’ın ziyarette Elon Musk’a ‘Daha Adil Bir Dünya Mümkün' kitabını ve BM Reformu önerisini içeren kitapçığı hediye ettiği öğrenildi. Erdoğan ayrıca Musk’ın oğluna futbol topu hediye etti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Veysel 18 Eylül 2023 01:12

İki büyük lider bir arada rabbim sayın Cumhurbaşkanımızın yar yardımcısı olsun inşaalah. Elon muks da ülkemize yatırım yaparsa canım Türkiyemiz rahat nefes almasında yardımcı olmuş olur.

Sonraki Haber Yükleniyor...