Cumhurbaşkanı Erdoğan Elazığ'da deprem konutlarının temelini atacak, sosyal konutların anahtarlarını teslim edecek

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

6 Şubat’tan beri Ankara ve İstanbul’daki çalışma ofisleri ile deprem bölgesi arasında mekik dokuyan Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün yine Elazığ’a gidiyor. Erdoğan deprem konutlarının temelini atacak ve sosyal konutların anahtar teslimini yapacak. Ayrıca depremzedelerle iftar programına katılacak.

Türkiye,  6 Şubat’ta 9 saat arayla gerçekleşen 7,7 ve 7,6 depremlerle sarsıldı. Depremler 10 ilde büyük yıkıma neden olurken 50 binden fazla canımız hayatını kaybetti. On binlerce insanımız yaralı olarak enkazlardan kurtarılırken yüz binlerce insanımız bulundukları şehirlerden başka şehirlere tahliye edildi.

Asrın felaketi şeklinde nitelendirilen deprem büyük yaralar açtı. Ancak asrın felaketi asrın dayanışmasına dönüştü. Devlet-millet ele ele vererek adeta tek yürek oldu.

TÜRKİYE DEPREM BÖLGESİNE SEL OLDU, AKTI

2 aya yaklaşan süreçte başta devletin ilgili kurumları, belediyeler, STK’lar ve gönüllü vatandaşlar olmak üzere ayni ve nakdi yardımlar deprem bölgesine adeta sel oldu, aktı.

Depremzedeler için yüzbinlerce çadır, onbinlerce konteyner ev ve temel ihtiyaçlarını karşılamaları üzerine binlerce yaşam destek üniteleri kuruldu. Geçici barınma için konteyner kentler hala da kurulmaya devam ediyor.

Bir yandan da kalıcı konutların için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un organize ettiği, deprem sınavını alının akıyla geçen TOKİ eliyle yapılacak kalıcı konutların yapımına başlandı. Afet bölgesinde şu ana kadar toplam 67 bin 50 konut ve köy evinin yapım sürecini başladı. 1 yıl içinde 319 bin konutun toplamda ise 650 bin konut yapılacak.

ERDOĞAN DEPREM BÖLGESİNDE BASMADIK YER BIRAKMADI

Gelişmeler bu şekildeyken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, deprem bölgesini adeta yakın markaja aldı. Deprem bölgesindeki illeri defalarca ziyaret edip basmadık yer bırakmayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün yine Elazığ’a gidiyor.

TEMEL ATIP, ANAHTAR TESLİM EDECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Elazığ ziyaretinde yine afet konutlarının temel atma törenine katılacak. Ayrıca yapımı tamamlanan yeni sosyal konutlarını anahtarlarını teslim edecek.

BAKAN KURUM’DAN PAYLAŞIM

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Elazığ’daki program hakkında sosyal medya hesabından bir paylaşım yapıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Elazığ'da deprem konutlarının temelini atacak, sosyal konutların anahtarlarını teslim edecek

Bakan Kurum, paylaşımında şu ifadeleri kullandı;

Bugün Elazığ’da hem afet konutlarımızın temelini atacak hem de vatandaşlarımızı yeni yuvalara kavuşturmanın heyecanını yaşacağız.

Cumhurbaşkanımız Sayın @RTErdogan'ın teşrifleriyle yeni sosyal konutlarımızın anahtarlarını da teslim ediyoruz.

Kaynak: Haber Merkezi

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...