Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dökülen her damlanın hesabını soracağız

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dökülen her damlanın hesabını soracağız

GÜNDEM Haberleri  / HABER MERKEZİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Kongresi’nde terör operasyonlarını yorumladı ve net mesajlar verdi.

ESMA ALTIN VE EMRAH ÖZCAN'IN HABERİ - Partisinin 4’üncü Olağanüstü Kongresi’nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin Türkiye’nin, kendi iradesiyle kendini sürekli yenilemeyi başarabilen en büyük siyasi organizasyon olduğunu söyledi. AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyelerinin çoğunluğunun değiştiği kongrede konuşan Erdoğan “AK Parti’nin her kongresi bir değişim rüzgârına şahit olur. Değişim ruhuna sahip çıkmalıyız. Ne zaman ki, değişim irademizi kaybederiz, işte o vakit bir kısır döngüye düşer, muhalefet partileri gibi oluruz. Bu partide hiçbir makam kimseye baki değildir” dedi. Erdoğan’ın, konuşmasında öne çıkan mesajları şöyle:

SÖZLERİMİZİ YERİNE GETİRECEĞİZ

> Güven ve istikrar iklimini tahkim etmek, insanımızın refahını artırmak başta olmak üzere, milletimize verdiğimiz tüm sözleri yerine getireceğiz.
> Cumhuriyeti gerçek demokrasiyle kucaklaştıracak sivil, özgürlükçü ve kuşatıcı bir anayasayı inşallah ülkemize kazandıracağız.
> Depremle yıkılan şehirlerimizi yeniden ayağa kaldırmakla kalmayacak, deprem tehdidi altındaki tüm yerleşim birimlerini tekrar inşa ve ihya edeceğiz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dökülen her damlanın hesabını soracağız

LGBT’Yİ TANIMIYORUZ

> Siyasi, sosyal, bireysel sapkın akımları destekleyerek millî bünyemizi, aile kurumumuzu yıkmayı hedef alan sinsi faaliyetlerin kökünü kurutacağız.
> Biz LGBT’yi tanımıyoruz. Kim LGBT’yi tanıyorsa onlar beraber yürüsün. LGBT’yi Cumhur İttifakı olarak da tanımıyoruz. Yarısı yalan, yarısı yanlış haberler ve beyanlarla milletimizi, özellikle de gençlerimizi karamsarlığa sürüklemek isteyenlere izin vermeyeceğiz. Sınırlarımız içinde ve dışında tek bir insanımızın dahi burnunun kanamasına, onurunun zedelenmesine, hayallerinin gölgelenmesine rıza göstermeyeceğiz.
> Terörü kaynağında kurutma stratejimizi kararlılıkla uygulayacak, PKK’sından, FETÖ ve DEAŞ’ına kadar döktükleri her damla kanın hesabını misliyle soracağız.

YENİ MÜJDELERİMİZ SÜRECEK

> ‘Bir gece ansızın gelebiliriz’ ikazının, vatanımızın bekasına kasteden alçakların yüreklerine saldığı korkuyu hiç eksiltmeyeceğiz.
> Orta Doğu’dan Kafkaslara, Balkanlardan Karadeniz’e bölgede akan kanın durması öncelikli gündemimizdir.
> Son 21 yıldır enflasyona ezdirmediğimiz işçi, memur ve emeklilerimize inşallah önümüzdeki dönemde yeni müjdelere devam edeceğiz.
> Türkiye, Cumhur İttifakı ve AK Parti’nin kılavuzluğunda yeni bir çağın eşiğindedir. Son 2 asırdır bize dayatılan fiziki, zihni sınırlara teslim olmayacağız.

SALONDA COŞKU SELİ

> Kongrenin yapıldığı Ankara Spor Salonunun etrafın yoğun güvenlik tedbirleri alınırken, güzergâhtaki bazı yollar yaya ve araç trafiğine kapatıldı. Güvenlik tedbirleri için yaklaşık 5 bin polis görevlendirildi. Davetli girişlerinde yüz tanıma sistemli kameralar yerleştirildi. Partililer ve davetliler yoğun bir üst aramasından geçtikten sonra salona girişlerine izin verildi.
> Salon sabahın ilk saatlerinden itibaren tıka basa doldu. Salonda vatandaşların yoğun alkış ve sloganlarıyla coşku seli yaşandı.
> Kongreye, cumhurbaşkanı, başbakan, bakan, meclis başkanı, yabancı siyasi parti temsilcileri düzeyinde toplam 300 yabancı misafir katıldı. 30 ülkeden, 50 siyasi partiden 200 temsilci katılım gösterdi. AK Parti’nin yurt dışı teşkilatı Uluslararası Demokratlar Birliğinden MYK, MKYK ve bölge başkanları da yerini aldı. Bunun yanı sıra 100’den fazla büyükelçi ile KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Bosna-Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Jelka Sviyanoviç, Özbekistan Devleti Ali Meclis Başkanı Nurdinjon İsmoilov da davetliler arasındaydı.
> Kongreye MHP, CHP, İyi Parti, Yeniden Refah Partisi, HÜDA PAR, BBP, DSP, Anavatan, Demokrat Parti ve Vatan Partisinden temsilciler katıldı.
> 150 STK kongredeki yerini aldı. Şehit ve gazi yakınları ile dezavantajlı vatandaşlar da katılım gösterdi. Down sendromlu sporcular için sahneye yakın özel bir yer ayrıldı. İşitme engelli vatandaşlar için işaret diliyle anlatım gerçekleştirildi.
> Salonda katılım gösteren 81 ilin isimleri tek tek anons edildi. İller kendilerine özgü özelliklerini anlatan kısa dörtlüklerle tanıtıldı.
> Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan “Beraber yürüdük biz bu yollarda” şarkısıyla giriş yaptı. 
> Kongrede Azerbaycanlı devlet sanatçısı Azerin de sahne aldı. 
> Erdoğan konuşmasına şiir ile giriş yaptı. Ardından Genel Başkan ve yetkili kurulların seçimine geçildi. 

GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin 4’üncü Olağanüstü Kongresi’nde 1.402 delegeden 1.399’unun oyuyla yeniden genel başkan seçildi. 3 oyun geçersiz sayıldığı oylamanın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, teşekkür konuşması yaptı. Erdoğan şunları söyledi: Şahsımı bir kez daha Genel Başkanlık görevine layık gördüğünüz için her birinize şükranlarımı sunuyorum. Genel merkez yönetimine seçilen tüm arkadaşlarımızı gönülden tebrik ediyorum. CHP zihniyetinin elinde bakımsızlığa, hizmetsizliğe âdeta çürümeye terk edilen belediyelerimizi, gerçek belediyecilikle buluşturmak, boynumuzun borcudur. Cumhur İttifakı olarak başta İstanbul ve Ankara illeri olmak üzere deprem bölgesindeki 11 vilayetimizi de kucaklayacak şekilde büyükşehirlerimizi masaya tam manasıyla yatırıp gece gündüz demeden yoğun bir çalışmayla ‘durmak yok yola devam’ diyeceğiz. CHP karanlığının karabasan misali çöktüğü tüm vilayetlerimiz bu alanda yaşayan vatandaşlarımız sabırsızlıkla 31 Mart’ı bekliyor. 31 Mart gelsin de biz bunlardan kurtulalım’ diyorlar. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...