Cumhurbaşkanı Erdoğan Demirtaş'ı eleştirdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Demirtaş'ı eleştirdi

GÜNDEM Haberleri

"Onda ciğer yok, zerre kadar insaf yok. Siz onun sazına güvenmeyin, gerçek âşıklar şu an toprağın altında..."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ülkede iki önemli tehlikenin olduğuna dikkat çekerek, "Bunlardan bir tanesi 'makbul Türkler', bir diğeri de 'makbul Kürtler.' Biz her ikisine de 'hayır' diyoruz. Bizim anlayışımızda ne siyasi Kürtçülük, ne siyasi Türkçülük vardır" dedi. Ankara Gölbaşı ve Eskişehir'de halkla buluşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, HDP'nin Kürtleri istismar ettiğini belirterek özetle şunları kaydetti:
Şimdi bunların bir cici çocuğu var, malum... Bu cici çocuk, benim Kürt kardeşlerimi sokağa davet etti mi? Etti ve o gün 50 kişi maalesef öldü mü? Öldü... Ölenler Kürt değil miydi? Öldürenler, onlar da Kürt'tü. Hele hele 15 yaşındaki Yasin Börü, 3. kattan atıldı, bıçaklandı, üzerinden arabayla geçilerek şehit edildi. Buradan ona söylemiyorum zaten, onda ciğer yok, onda bu noktada zerre kadar insaf yok. O aydınlara sesleniyorum, siz bu tür bir katliama sebep olanlarla beraber mi olacaksınız? Devamlı tehdit. Bu tehditlerle demokrasi, siyaset olmaz. Siyaset sandıktadır. Siyaset, parlamentodadır. Demokrasi halktan geçer, silahtan değil. Silahla siyaset olmaz.
Ben Kürt kardeşlerime onun için sesleniyorum; Bunlar sizi sevmiyor, bunlar sizin sadece istismarınızı yapıyor. Şimdi de elinde saz olanlara inanmayın, bunların sazına güvenmeyin, gerçek aşıklardan değil bunlar, gerçek aşıklar şu anda toprağın altında. Onlar diyor ki 'Uzun ince bir yoldayız, gidiyoruz gündüz gece'. Unutmayın Aşık Veysel'i de bu Ankara'ya sokmamıştı bu zihniyet.


78 MİLYONA İÇİMİ DÖKMEK İSTEDİM
Alandakilerle hasbihâl etmek, dertleşmek ve 78 milyon vatandaşa içini dökmek istediğini dile getiren Erdoğan, "Ben Cumhurbaşkanı olarak niye meydanlardayım, niye bunları söylüyorum? Çünkü milli irade bu makama getirdi ve 12 yıl başbakanlık yaptım. Dolayısıyla yaptıklarımızı anlatmak ve yanlışa düşmemek için bunları söylemek zorundayım. Onun için meydanlardayım" dedi. nbsp;
Cumhurbaşkanı Erdoğan Demirtaş'ı eleştirdi




UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...