Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Daha iyisini yapacağız'

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Daha iyisini yapacağız'

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı okul, kütüphane ve müze yakan barbarların hesap vereceğini söyledi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, teşekkür ziyaretleri kapsamında dün Bayburt ve Gümüşhüne'deydi. Her iki ilde de toplu açılış törenlerine katılan Erdoğan, yaptığı konuşmalarda Kobani bahanesiyle yaşananlara tepki gösterdi. Başbakanlığı döneminde gerçekleştirilen hizmetleri hatırlatan Erdoğan, "Hizmetin sonu yok. Ölene kadar devam" dedi. "Türkiye Cumhuriyeti, 3-5 sokak serserisine boyun eğecek bir devlet değildir" ifadesini kullanan Erdoğan, şunları söyledi: "Onlar yakarlar ama bedelini ağır öderler, biz daha güzelini yaparız. 'Kesilen sakal daha gür biter' diyen ecdadın torunuyuz. Bunu iyi bilsinler. Daha sağlamını inşa ederken bu vandallara, bu yağmacılara da yaptıkları şımarıklığın hesabını sorarız. İçeride huzuru bozacak tahriklere kesinlikle müsaade etmeyiz. Demokrasiden de taviz vermeyiz. Bu alçakların, teröristlerin, hainlerin nerelere saldırdıklarına özellikle dikkatlerinizi çekiyorum. İnançlı kesime yani başörtülü, sakallı Kürt kardeşlerimize saldırıyorlar. Doğu ve Güneydoğu'da alın teriyle ekmeğini kazanmaya çalışan esnafa saldırıyorlar. Okullara, müzelere, kütüphanelere saldırıyorlar. Bunu daha önce barbarlar yaptı. Bilinçli yapıyorlar. Kürtler okumasın, cahil kalsın diye yapıyorlar. Kürt çocukları okula gitmesin, kitapla tanışmasın, kitap okumasın diye bunu yapıyorlar. Çünkü Kürt çocukları okursa bunların tuzağına düşmeyecek. Bu barbar terör örgütüne, onun gölgesinde siyaset yapanlara da yazıklar olsun. Annelere ve babalara tekrar sesleniyorum, çocuklarınızı sokaklardan çekin, onlara sahip çıkın."
nbsp;Vatandaşlara ricada bulunan Erdoğan, "Terör örgütünün saldırılarına bakıp da asla ve asla kardeşlerinize husumet beslemeyin. Bir mümine, Müslüman'a bu yakışmaz" dedi. Masumla suçlunun birbirinden ayrılması gerektiğini dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti: "Bu terör örgütü kardeşlerin arasına nifak sokmak istiyor, biz bu oyuna da gelmeyeceğiz. Gün birlik olma günüdür." nbsp;

nbsp;Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Daha iyisini yapacağız'


'UZUN İNCE BİR YOLDAYIM'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da "3. Uluslararası Klarnet Festivali" kapsamında Aşık Veysel anısına düzenlenen "Usta'ya Saygı" isimli gala konserini izledi. Erdoğan, etkinliğin sonunda, sanatçıların toplu olarak söylediği Aşık Veysel'in "Uzun İnce Bir Yoldayım" türküsüne eşlik etti.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...