Cumhurbaşkanı Erdoğan bu ifadeyi ilk kez kullandı: Netanyahu 'Gazze Kasabı'

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Cumhurbaşkanı Erdoğan bu ifadeyi ilk kez kullandı: Netanyahu 'Gazze Kasabı'

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gazze’de son asrın en büyük mezalimlerinden birini yapan Netanyahu, adını şimdiden tarihe ‘Gazze Kasabı’ olarak yazdırmıştır" dedi.

AK Parti TBMM Grup Toplantısı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sözlerine “Filistinlileri, Gazze’nin mazlum ve mağrur insanlarını en kalbi muhabbetlerimle selamlıyorum” diyerek başladı. Erdoğan “Analarının öpüp koklamaya kıyamadığı sabiler hunharca katledildi; babalara, gözü gibi sakındıkları yavrularının parçalarını toplattılar” diye konuştu.

Gazze’deki binaların üçte ikisinin yıkıldığını, tahrip olduğunu ya da kullanılamaz hâle geldiğini; sağlık ve eğitim altyapısının tamamen çöktüğünü belirten Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

BÜTÜN YOLLARI DENİYORUZ

>>Gazze’de son asrın en büyük mezalimlerinden birini yapan Netanyahu, adını tarihe şimdiden ‘Gazze Kasabı’ olarak yazdırmıştır. Bu kara leke sadece Netanyahu’nun değil ona koşulsuz destek veren herkesin alnına yapışmıştır. Bu utanç lekesi hiçbir zaman temizlenmeyecektir. Gazze’de işlenen insanlık ve savaş suçlarını da bir ikisi hariç Batılı ülkelerin tepkisizliğini de asla unutmayacağız. İsrail yönetiminin insanlık vicdanı yanında uluslararası hukuk önünde de hesap vermesi için mevcut tüm yolları deneyeceğiz.

>>Birleşik Arap Emîrliklerine gidiyoruz. Dubai ziyaretimizde Gazze de ele alınacak. Gazze halkı için neler yapabileceğimizi değerlendireceğiz. Bölge için temas trafiğimizi yoğunlaştırarak sürdüreceğiz.

İZLEYİN! - CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN 'GAZZE KASABI' İLANI DÜNYADA BÜYÜK SES GETİRDİ  

BEDELİNİ GÖÇMENLER ÖDÜYOR

>>Netanyahu yönetiminden gelen açıklamalar, insani aranın kalıcı ateşkese tahvil edilmesi yönündeki umutlarımızı azaltmaktadır.

>> Dünyada antisemitizmle birlikte İslam düşmanlığı da yükseliyor. Batılı liderlerin Hamas bahanesiyle Filistinlileri şeytanlaştıran sorumsuz söylemlerinin bedelini ise bu ülkelerde yaşayan göçmenler ödüyor.

BAŞKA SENARYOLAR DEVREDE

>> Gazze krizinin başından beri sergiledikleri çifte standart, Müslümanlara yönelik nefret suçlarının cezasız kalmasında kanuni boşluklardan ziyade başka senaryoların devreye girdiğine işaret ediyor. Kur’ân-ı kerimi yakan melunlara fikir özgürlüğü, bu kılıf altında gösterilen müsamahakâr tavır kesinlikle iyi niyetli değildir. Geçmişte Musevilere ve Romanlara yapıldığı gibi bugün de bir Müslüman sorunu oluşturmaya çalışılmaktadır. 7 milyon insanı yurt dışında yaşayan bir ülke olarak tüm bu gelişmeleri takip ediyoruz. Tek bir vatandaşımızın burnunun kanamasına izin vermeyeceğiz.

GAZZE’NİN İŞGALİ DURDURULMALI

>> Millî Güvenlik Kurulu (MGK), Erdoğan’ın başkanlığında Beştepe’de toplandı. 2 buçuk saat süren toplantının ardından yayınlanan bildiride, İsrail’in Gazze’de işlediği ve tarihe kara bir leke olarak geçen insanlık dışı suçların neticeleriyle er ya da geç yüzleşmek zorunda kalacağı ifade edildi. Masum sivilleri topyekun yok etmeye yönelik saldırıların ve Gazze topraklarının işgalinin gecikmeksizin durdurulmasının, uluslararası toplumun müşterek mesuliyeti olduğu ve Türkiye’nin bu hususta her türlü girişimde bulunmaya devam edeceğinin altı çizildi.

FİLİSTİN GÜNÜ PAYLAŞIMI

>>Erdoğan, “Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü” sebebiyle yaptığı paylaşımda, “Türkiye, tarih boyunca olduğu gibi bugün de Filistinli kardeşlerinin yanındadır. 12 uçak ve 1 gemi dolusu yardım malzemesini El Ariş’e sevk ettik. Ateşkesin kalıcı hâle gelmesi için temaslarımıza hız vereceğiz” dedi.

KONUTLAR TAMAM

>>Merkez Bankası brüt rezervlerimizin Eylül 2014’ten bu yana ilk defa 134,5 milyar dolara çıktığının müjdesini de sizlerle paylaşmak istiyorum. Önümüzdeki aydan itibaren, yapımı tamamlanan deprem konutlarının, hak sahiplerine teslimine başlıyoruz. Yıl bitmeden hedef 46 bin konutu dağıtmak...

Cumhurbaşkanı Erdoğan bu ifadeyi ilk kez kullandı: Netanyahu 'Gazze Kasabı'

"BUGÜN BİR BAŞLIK ATIYORUM" DİYEN ERDOĞAN: YENİDEN İSTANBUL

Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefete sert sözlerle yüklendi. “Milletimiz hançer siyasetinden artık bıktı” diyen Erdoğan şunları söyledi: Çok açık ve net söylüyorum; ne Türk siyaseti ne de Türk demokrasisi böyle bir manzarayı asla hak etmiyor. Milletimiz, iktidarı denetleme görevi verdiği muhalefetin pembe dizileri aratmayan hançer siyasetinden artık bıktı, usandı. Vatandaş bırakın bunlara oy vermeyi, adlarını duymak, yüzlerini görmek dahi istemiyor. Açıkçası seçim sonuçları açıklandıktan sonra biraz umutlanmıştık, belki hatalarını anlarlar, kendilerini sigaya çekerler diye ümit etmiştik. Ancak batı cephesinde değişen hiçbir şey olmadı. 14-28 Mayıs seçimlerindeki ağır yenilginin tüm faturasını cumhurbaşkanı adaylarına kestiler. Aynı tas, aynı hamam. Yollarına pişkince devam ettiler. Şimdi de devletin bakanlıklarını tereke malı gibi ona buna dağıttıkları gizli mutabakat konusunda aynı taktiği uyguluyorlar. ‘Haberimiz yoktu’ diyerek tam göbeğinde yer aldıkları kirli pazarlıklardan kendilerini temize çıkarmaya çalışıyorlar. Utanmasalar, seçim gecesi 10 dakikada bir kameralar önünde söyledikleri ‘kazanıyor’ yalanını da inkâr edecekler ama video o kadar güzel bir alet ki bunlara manevra fırsatı vermiyor. Gençler unutmayın bakın bugün bir başlık atıyorum: Yeniden İstanbul...

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...