Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu eser Türkiye'den şikayet edenlere en iyi cevaptır

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu eser Türkiye'den şikayet edenlere en iyi cevaptır

GÜNDEM Haberleri  / AA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ilısu Barajı Enerji Santrali 1. Tribün Devreye Alınma Töreni'nde, "Bu eser Türkiye'den şikayet edenlere en iyi cevaptır" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ilısu Barajı Enerji Santrali 1. Tribün Devreye Alınma Töreni'ne video konferans yöntemiyle katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "2008'den beri kredisinden inşasına her aşamasında pek çok engellemeyle karşılaştığımız bu eseri kararlılığımız sayesinde ülkemize kazandırdık." dedi.

Ilısu Barajının barış, kardeşlik, refah ve huzur rüzgarı estireceğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ilısu Barajı'ndan esecek barış, kardeşlik, refah ve huzur rüzgarı inanıyorum ki asırlar boyunca bu topraklarda dalga dalga kendini hissettirecek." dedi.

"Ekonomimize yıllık katkısının 2,8 milyar lira olmasını bekliyoruz"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ilısu Barajının ekonomiye beklenen katkısını şu şekilde açıkladı:

"Bu tesisin ekonomimize yıllık katkısının 2,8 milyar lira olmasını bekliyoruz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Burada toplanan suları yakında inşa edeceğimiz Cizre Barajı'na bırakarak hem 1.1 milyar kilovat saat enerji üretecek, hem de 765 bin dekar araziyi sulayabileceğiz." dedi.

"Türkiye 2002'de 276 baraja sahipti biz buna 585 baraj daha ekledik"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye 2002'de 276 baraja sahipti biz buna 585 baraj daha ekledik." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yola çıktığımızda birileri birkaç yıl iktidarda kalıp gideceğimizi düşünüyordu. Planlarımızı, programlarımızı, hedeflerimizi çeyrek asırlık, yarım asırlık, 1 asırlık dilimlere göre yaparak, geçmişten beri tüm siyasetçilerin teslim olduğu kısır döngüyü kırdık." dedi.

"2020 yılında 403 tesisi hizmete sunmayı planlıyoruz"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Sadece 2020 yılında inşası tamamlanan 403 tesisi hizmete sunmayı planlıyoruz." dedi.

Gece-gündüz eser üretmeye devam edeceklerini ifade eden Erdoğan, sözlerin şöyle sürdürdü:

"Ülkeye ve millete hizmet yolunda durmak yok, yola devam anlayışıyla gece-gündüz eser üretmeye devam edeceğiz."

"Çok çalışarak yeni döneme hazırlanacağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkemizde ekilmemiş tek karış toprak, harekete geçirilmemiş en küçük potansiyel bırakmadan, çok çalışarak yeni döneme hazırlanacağız." dedi.

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesine ilişkin, "2500 yataklı bu hastane çok önemli bir çekim alanı oluşturacaktır." dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...