Depremzedeler Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dua istedi

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

Adana'ya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, enkaz bölgesindeki arama kurtarma çalışmalarını yerinde inceledi. Erdoğan daha sonra depremzedelerle bir araya geldi. Burada bir vatandaş Cumhurbaşkanı'na "Sayın Cumhurbaşkanım, sizden her zamankinden çok dua bekliyoruz" diye seslendi.

Türkiye son yılların en büyük felaketini yaşıyor. Kahramanmaraş'ta 6 şubat pazartesi günü 9 saat arayla iki büyük deprem meydana geldi. 10 ilimizi sallayan depremde son verilere göre 9 bin 57 kişi hayatını kaybetti, 52 bin 979 kişi yaralandı, 6 bin 444 bina yıkıldı. Depremin ardından devletin tüm imkanları seferber edilirken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da çalışmaları yerinden incelemek üzere bölgeye geldi. İlk olarak depremin merkez üssü Kahramanmaraş'ta incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra Hatay'a geçti. Erdoğan daha sonra depremden en çok etkilenen illerden biri olan Adana'ya geldi. 

Depremzedeler Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dua istedi

"İNŞALLAH 1 YIL İÇERİSİNDE BU KONUTLARI BİTİRECEĞİZ"

Burada depremzedelerle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşların yoğun ilgi ise karşılaştı. Erdoğan, burada vatandaşlara yaptı konuşmasında “Allah sabırlar versin diyorum, ölenlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, yaralılarımıza şifa diliyorum. Sizler inanmış insanlarsınız. Dualarımızı yapacağız. Biz de kul olarak, devlet olarak üzerimize düşen görev ne ise bunları yerine getireceğiz. İnşallah 1 yıl içerisinde de bu konutları bitireceğiz inşallah. Bunun yanında tabii bu ara dönemde de depremzede kardeşlerimize 10'ar bin TL ilk etapta vereceğiz. Hayırlısı ile bu süreci atlatacağız.” dedi.

Depremzedeler Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dua istedi

"BU FELAKETİ DE ATLATACAĞIZ"

Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: "Bu güne kadar mevcut depremleri, bu felaketleri nasıl atlattıysak, Van'da nasıl atlattıysak, Bingöl'de nasıl atlattıysak, aynı şekilde Simav'da nasıl atlattıysak, Türkiye'nin değişik yerlerindeki en son Elazığ, Malatya tüm buralardaki depremleri nasıl atlattıysak, hiç endişe etmeyin, inşallah bundan da kısa sürede kurtulacağız."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...